Vacanța la schi, mai periculoasă decât cea din vară, pe litoral

Ultima actualizare:

    Problema cea mare nu este neapărat afară, pe pârtie, ci când ne refugiem la interior, să mâncăm sau să ne încălzimFoto: Profimedia
Problema cea mare nu este neapărat afară, pe pârtie, ci când ne refugiem la interior, să mâncăm sau să ne încălzimFoto: Profimedia

Stațiunile montane se pregătesc de sezonul vacanțelor la schi, care va debuta în curând, odată cu primele ninsori. Doar că acum, în contextul pandemiei de Covid-19, lucrurile nu vor mai fi la fel ca în anii trecuți. Ieșirile de acest gen sunt deosebit de periculoase, atrage atenția Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Riscul de infectare este mai mare decât în vacanțele de vară, pe litoral.

De ce e mai periculoasă vacanța de iarnă decât cea de vară

„Dacă pe litoral oamenii petreceau foarte mult timp afară sau în spații închise, dar cu ușile deschise și în sistem de ventilație, acum vor petrece mult timp înăuntru, iar riscul de infectare este extrem de mare, mai ales dacă există aglomerație. O măsură responsabilă ar fi, în acest moment, interzicerea oricăror manifestări de grup, iar aici mă refer și la stațiunile de munte și pârtii. Acestea nu ar trebui să aibă activitate”, a declarat expertul, citat de ziare.com. O soluție ar fi ca autoritățile să se implice mai mult, Poliția Locală să supravegheze astfel de stațiuni și pârtii pentru ca oamenii să nu se înghesuie în telescaun sau telegondolă, nici la punctele de vânzare a alimentelor și băuturilor.

Sfaturi ca să nu te infectezi cu SARS-CoV-2 la schi

Lucian Badircea, directorul unei agenții de turism, mărturisește că, potrivit estimărilor sale, foarte mulți schiori împătimiți, care în alți ani mergeau în vacanțe în Bulgaria, Austria, Italia sau Franța, acum vor rămâne în țară și vor aglomera pârtiile de pe Valea Prahovei. Propune și el câteva măsuri care ar putea preveni infectarea: „Trebuie să eviți petrecerile de după schi. Prânzul nu trebuie luat pe terase sau în restaurante foarte aglomerate. Ba chiar este recomandat să ne luăm un sendviș pe care să-l mâncăm în aer liber, pe pârtie. Gondolele nu trebuie folosite de un număr mai mare de 4 persoane, iar acestea ar trebui să fie din familie, pentru a reduce la minimum riscul de contaminare. Nu trebuie să mai scoatem mănușile din mâini cu dinții și e de preferat să folosim un echipament de schi propriu, nu închiriat”, recomandă Lucian Badircea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mosmon baia mare jpg
apartament pixabay jpg
Dixville Notch vote jpg
casa fara gard america jpg
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net