Subiectul Andrew Tate, interzis în școlile din Marea Britanie! S-a raportat un număr tot mai mare de cazuri de misoginism şi hărţuire sexuală

Creștere alarmantă a misoginismului și raportărilor de hărțuiri sexuale în școlile din Marea Britanie. Potrivit tabloidului The Guardian și al raportului unei organizații umanitare ce derulează programe de incluziune în instituții de învățământ din tot regatul, Diversify, 8 din 30 de elevi dintr-o clasă sunt admiratori al „regelui masculinităţii toxice”, influencerul din social media Andrew Tate (36 de ani).

Andrew Tate la costum
Profesorii sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate / Foto: Instagram

Organizaţia caritabilă, Diversify, cu sediul în Rotherham, care organizează ateliere şcolare despre incluziune, primeşte aproximativ 25 de apeluri pe săptămână de la şcoli primare şi secundare din Anglia care doresc ajutor pentru a face faţă hărţuirii sexuale şi „incidente misogine şocante”, potrivit fondatoarei ONG-ului, Sara Cunningham. Andrew Tate, care se află în arest la domiciliu în România împreună cu fratele său, Tristan Tate, pentru suspiciune de trafic de persoane şi crimă organizată, a devenit idol pentru micuții din școli.

De asemenea, estimează că într-o clasă medie de 30 de copii, 8 băieţi îl admiră pe „regele masculinităţii toxice”, influencerul din social media și o frustrează faptul că oficialii de la Departamentul pentru Educaţie (DfE) i-au sfătuit pe directorii de şcoli care au cerut ajutor să nu încurajeze discuţiile despre opiniile lui Andrew Tate în cadrul lecţiilor de educaţie personală, socială şi de sănătate (PSHE) şi refuză să ofere orice fel de formare sau resurse.

„Am fost recent într-o şcoală primară din sudul Londrei, iar elevii cu vârsta de doar 10 ani ştiau multe despre arestarea lui Tate şi [acuzaţiile de] viol. Un băiat de 10 ani a spus că aceste femei au consimţit la sex pentru că s-au întors la casa lui Tate”, a declarat Sara Cunningham.

Teama a crescut numărul în rândul profesorilor din Marea Britanie din cauza numărului crescut de cazuri în rândul elevilor. De exemplu, într-o școală primară, 4 băieţi de 9 ani au închis o fată într-un dulap, au ameninţat-o cu violul şi apoi au obligat-o să se uite la filmuleţe porno, iar într-o școală secundară din sud-estul Angliei un alt elev a hărțuit o fată trimiţându-i o avalanşă de mesaje ameninţătoare şi sexuale explicite, în timp ce se afla în faţa casei ei. Mulți dintre copii fac referire la Andrew Tate în timpul hărțuirii.

Profesorii sunt sfătuiţi să nu discute cu elevii despre Andrew Tate

Profesoară: «Nu ar trebui să accepţi un refuz [din partea unei fete], deoarece asta arată slăbiciune». Am fost şocată de numărul mare de băieţi tineri, aparent drăguţi, care arătau acelaşi punct de vedere. Sunt îngrijorată de numărul de copii din şcoala mea care cred în acest nebun. Nu este vorba doar de clickbait. Este modelarea modului în care copiii noştri văd lumea”.

Totodată, profesorii sunt sfătuiţi de guvern să nu discute cu elevii despre Andrew Tate. „Câţiva directori de şcoli cu care am lucrat au spus că echipa PSHE a DfE i-a sfătuit să nu discute despre Andrew Tate în şcoală. Şefilor li s-a spus că a vorbi despre el îl promovează. Credem cu tărie că numai prin comunicare putem învinge acest lucru”, a mai adăugat și Sara Cunningham.

Purtătorul de cuvânt al DfE: „Toţi copiii merită să crească într-un mediu sigur şi ne aşteptăm ca şcolile să ia măsuri imediate împotriva comportamentului sexual inadecvat sau a hărţuirii”. A adăugat că guvernul va oferi „„îndrumări suplimentare privind modul în care şcolile pot crea o cultură a relaţiilor respectuoase şi pot preda în mod eficient despre hărţuirea sexuală, violenţa sexuală şi eradicarea violenţei împotriva femeilor şi fetelor”.

Ca parte a angajamentului de a reduce la jumătate violenţa împotriva femeilor, Keir Starmer, membru al Parlamentului Regatului Unit, a declarat săptămâna trecută că, Partidul Laburist va introduce în programa şcolară lecţii despre tratarea cu respect a femeilor şi fetelor.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net