Tăierea limbii pentru ușurarea alăptatului. O practică barbară asupra bebelușilor revine în actualitate și provoacă repulsie

Un obicei străvechi, folosit în urmă cu secole a revenit în actualitate provocând repulsie și îngrijorare. Practica barbară de a tăia limba bebelușilor cu scopul de a ușura hrănirea la sânul mamei a devenit tot mai populară, iar medicii trag serioase semnale de alarmă. Numărul intervențiilor a crescut uluitor, specialiștii vorbind de o creștere de 800%. Un dentist cunoscut din New York City câștigă milioane de dolari pe an din tăierea limbii.

image

Medicii, copleșiți de cererea pentru intervenții

O anchetă New York Times arată că procedurile de „tăiere a limbii” noilor născuți pentru ușurarea alăptării par să fie mai populare ca niciodată. Acest lucru îngrijorează inclusiv pe cei care nu demult încurajau această procedură și spun că intervențiile au ajuns să fie efectuate mult prea des.

Sursa citată mai scrie că intervențiile pentru "tăierea limbii" efectuate în spitale – ceea ce reprezintă doar o mică proporție din total - au crescut cu peste 800% în SUA, între 1997 și 2012, la peste 12.000, potrivit unui studiu, scrie Adevărul.

Specialiștii în otorinolaringologie din 25 de state americane au declarat că au primit solicitări tot mai mari pentru consultații privind "tăierea limbii”, fiind copleșiți de astfel de programări.

"A prezentat intervenția ca un remediu miraculos", a spus Merrell, mamă a patru copii care a întâmpinat greutăți la alăptarea celui mai mic.

A ajuns cu o recomandare la un dentist, care a tăiat limba bebelușului cu un laser. Doar că, în câteva zile, micuțul a început să refuze mâncarea și a devenit periculos de deshidratat. În cele din urmă a trebuit hrănit printr-un tub de alimentație.

Potrivit New York Times, pentru intrevenție, dentiștii percep chiar și 600 de dolari, iar asigurarea medicală, rar acoperă costurile.

Unei alte mămici i s-a spus chiar înainte să nască de intrevenția „miraculoasă” care îi va ușura alăptatul și a fost avertizată că fără aceasta „nu va alăpta niciodată” , iar copilul „Nu va mânca niciodată solid”.

Tăierea limbii, făcută în trecut, cu unghia, de moașe

De secole, moașele și medicii au făcut această procedură pentru a ușura alăptarea, scrie New York Times. Dar popularitatea procedurii a explodat în ultimul deceniu, pe măsură ce femeile se confruntă cu o presiune tot mai mare de a alăpta.

Mai mult, consultanții în lactație și dentiștii au promovat agresiv procedurile, chiar și pentru bebelușii fără semne clare de "limbă legată" și în ciuda unui risc de complicații grave, arată investigația New York Times.

Sunt puține cazurile în care bebelușii se nasc cu un țesut care le leagă vârful limbii de partea de jos a gurii. În unele cazuri pronunțate, medicii taie acel țesut. Dar multe cazuri sunt inofensive, iar dovezi că tăierea limbii îmbunătățește alăptarea sunt rare.

Totuși, unii consultanți în lactație și dentiști prezintă chirurgia cu laser mamelor anxioase și epuizate ca pe un panaceu care va îmbunătăți alăptarea și va preveni o serie de probleme de sănătate, inclusiv apneea de somn, problemele de vorbire și constipația.

Cei care proliferează "legăturilor limbii" recomandă folosirea laserului nu numai pentru țesutul de sub limbă, ci și pentru membranele care leagă buzele și obrajii de gingii. Diagnosticarea și tăierea acestor "legături orale" - adesea pentru sute de dolari - a devenit o industrie de nișă.

În Google, căutările "legături ale limbii" au atins un record în iunie, dublându-se în ultimii cinci ani.

De asemenea, rupurile de pe Facebook despre "tăierea limbii" au început să aibă mii de membri.

Acum, medicii averizează mamele pe toate căile să nu recurgă la această procedură întrucât cauzează dureri și există riscul mare de a cauza rău, precum blocarea căilor respiratorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net