Sunt dăunătoare suzetele? Ce probleme medicale pot avea bebelușii care o folosesc

Ultima actualizare:

Suptul vine în mod natural pentru bebeluși. Unii își sug degetul mare, altora le place să folosească o suzetă. Acestea sunt adesea o formă de siguranță sau confort. Și un mare ajutor pentru părinți. Însă, cât de periculoase sunt suzetele? 

Bebelușii pot avea probleme dentare de la suzetă. Foto: Click.ro.
Bebelușii pot avea probleme dentare de la suzetă. Foto: Click.ro.

Suzetele sunt cele mai utile la copiii mai mici de 6 luni.

Calmează un copil agitat. Suptul unei suzete va calma bebelușul. Îl poate ajuta chiar și să adoarmă. Mulți părinți consideră că suzetele sunt de ajutor noaptea sau în zonele publice. Utilizarea unei suzete poate fi, de asemenea, utilă în timpul procedurilor medicale obișnuite ale acestuia. Aceasta include vaccinări și analize de sânge.

Suptul unei suzete în timpul somnului poate reduce riscul copilului dumneavoastră de a dezvolta sindromul morții subite a sugarului (SIDS), scriu cei de la 123mama.ro. Medicii cred că acest lucru se poate datora faptului că bebelușii dorm mai ușor în timp ce sug suzeta.

Lucruri de luat în considerare

A da unui copil o suzetă prea devreme poate îngreuna să învețe să se hrănească corect la sân, să nu mai vrea să mai tragă lapte. Cel mai bine este să așteptați până când bebelușul știe să se hrânească la sân. Acest lucru se întâmpă de obicei în jurul vârstei de 1 lună.

Este posibil să fie nevoie să vă treziți în miezul nopții pentru a pune suzeta înapoi în gura bebelușului când aceasta cade. În cele din urmă, copilul va învăța să o pună singur.

Suzeta poate provoca infecții ale urechii interne și probleme dentare

Utilizarea suzetei poate provoca infecții ale urechii interne. De asemenea, poate provoca probleme dentare dacă este utilizat după vârsta de 2 ani.

Suzetele au germeni pe ele. Acești germeni îți pot îmbolnăvi copilul dacă suzeta nu este spălată frecvent.

SFATURI UTILE

Dacă copilul dumneavoastră folosește suzetă, rețineți aceste sfaturi utile:

- Nu forțați niciodată copilul să folosească o suzetă. Dacă cade noaptea și bebelușul tău nu observă, nu o pune la loc.

- Nu pune niciodată nimic pe suzetă pentru a-ți încuraja copilul să o folosească (miere, zahăr).

- Cumpărați întotdeauna suzete dintr-o singură bucată. Suzetele din două piese se pot rupe și pot deveni pericole de sufocare.

- Nu adăugați niciodată o panglică la suzetă. Nu o lega niciodată în jurul copilului sau al patului. Îți poate sugruma bebelușul.

- Alegeți o suzetă care are un scut mai lat decât gura copilului dumneavoastră. Asigurați-vă că scutul are o gaură în el.

- Când încercați să vă calmați copilul, încercați mai întâi alte metode. Acestea includ balansul, cântatul sau ținerea în brațe. Oferă ca ultimă metodă suzeta.

- Verificați pentru a vedea dacă bebelușului dumneavoastră îi este foame sau are nevoie de o schimbare a scutecului înainte de a oferi o suzetă.

Medicul dumneavoastră vă poate ajuta să decideți când copilul dumneavoastră ar trebui să înceteze să mai folosească suzeta. Luați în considerare oprirea când bebelușul are vârsta de 6 luni până la 1 an. Utilizarea suzetei nu este recomandată copiilor cu vârsta mai mare de 3 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net