Un bebeluș născut prematur, cu patru luni mai devreme, cântărea 350 de grame! Unde este acum

În vara acestui an, Maike, o nemțoaică de 31 de ani, s-a prezentat la un spital de stat pentru a naște. O complicație care îi punea în pericol sarcina a determinat o naștere prematură.

Micuța Leonie a petrecut 108 zile în spital. foto generic.
Micuța Leonie a petrecut 108 zile în spital. foto generic.

Astfel, micuța Leonie a venit pe lume cu aproape patru luni mai devreme decât termenul preconizat de medici. La naștere, cântărea 350 de grame și încăpea cu ușurință în palma unei singuri mâini. 

Jumătate din greutatea considerată normală

108 zile de tratament atent administrat au fost necesare pentru a ajuta puiul de om să supraviețuiască, în condițiile în care specialiștii i-au dat șanse minime de supraviețuire. Trei săptămâni a petrecut Leonie ventilată mecanic, cu un adaos de medicamente care i-au întărit plămânii și au ajutat-o să scape de complicațiile care ar fi putut să apară la sistemul digestiv sau creier.

Având o asemenea greutate redusă la naștere, șansele de supraviețuire erau reduse. Cântărea jumătate din cât e considerată o greutate normală, în cazul unei nașteri premature”, a declarat medicul Levente Bejo presei din Germania.

Timp de patru luni, Maike și Pascal și-au vizitat fiica aproape zilnic la spital. Când nu reușeau să ajungă, asistentele sau medicii le trimiteau fotografii cu ajutorul telefonului mobil. 

A fost precum o cursă cu obstacole, cu suișuri și coborâșuri. Nu știam dacă o vom scoate la capăt”, și-a amintit Maike. Doar că, după 108 zile de luptă pentru viață, Leonie a ieșit învingătoare!

Învingătoare și cu o greutate de 2.53 de kilograme! În prezent, părinții micuței supraviețuitoare merg cu ea la spital pentru a-i fi monitorizată respirația, însă nu au fost înregistrate probleme.

Acasă, cei doi părinți, Pascal și Maike au grijă ca micuța Leonie să primească la timp suplimentele alimentare cu minerale și vitamine, bebelușul reușind, astfel, să ia în greutate și să se dezvolte armonios.

Click AICI pentru fotografiile cu micuța Leonie, la naștere și în momentul externării.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

cub lia bugnar theo rose png
cub camelia șucu (1) png
serial wednesday jpg
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
cub Kirstie Alley
profimedia 0742415693 jpg
Kanye West
cub emma corrin png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
profimedia 0742415693 jpg
FotoJet jpg
Kanye West
Kirstie Alley jpg
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
cub Kirstie Alley