Țara cu cele mai multe aeroporturi din lume! Peste două milioane de oameni zboară zilnic în acest loc
Primul zbor cu avionul din istoria omenirii a avut loc în anul 1903 și a durat numai 12 secunde. Astăzi, la mai bine de un secol de la acest eveniment, transportul aerian a devenit una dintre cele mai comune și mai sigure metode de călătorie. Iar într-o țară anume, există nu mai puțin de 15.000 de aeroporturi!

Atunci când vrem să ajungem undeva rapid și în siguranță, o călătorie cu avionul este cea mai sigură alegere pe care o putem face. Această metodă de transport a devenit una dintre cele mai populare din întreaga lume, datorită eficienței ei. Iar într-o țară anume, numărul total de aeroporturi ajunge la o valoare uriașă!
Mai precis, este vorba despre Statele Unite ale Americii, unde vom putea găsi undeva în jur de 15.873 de aeroporturi! Chiar dacă această țară este, în mod tradițional, una asociată cu autostrăzile, transportul aerian rămâne extrem de important și util, potrivit shtiu.ro.
Există peste 15.000 de aeroporturi în Statele Unite
Desigur, mărimile și importanța acestora poate varia enorm. Cele dedicate zborurilor internaționale ajung și la mărimi uriașe, cum ar fi cazul aeroporturilor din orașe precum Los Angeles, sau Atlanta. Însă, unele sunt mult mai mici, menite să deservească zboruri locale, fără prea mulți pasageri.
Pe locul doi atunci când vine vorba despre numărul de aeroporturi se află Brazilia. Această țară din America de Sud, deși se poate mândri cu un număr uriaș, nu are nici măcar jumătate din totalul aeroporturilor din Statele Unite. Mai precis, în Brazilia există 4.919 de aeroporturi.
Care sunt țările fără niciun aeroport
După Statele Unite și Brazilia, pe locul trei se află Australia, o țară în care întâlnim nu mai puțin de 2.180 de aeroporturi. Însă, există și situații cu totul opuse, de țări unde nu există niciun loc în care să poată ateriza avioanele!
Este vorba despre state de mici dimensiuni, cum ar fi Lichtenstein, Andorra, Vatican, sau Monaco. Acestea nu au niciun aeroport, din cauza lipsei de spațiu disponibil.