Țara de lângă România care devine tot mai mică în fiecare an. Mulți români o vizitează

În ultimii doi ani, suprafaţa Bulgariei s-a diminuat, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Ultimele date arată că harta cadastrală a Bulgariei avea o suprafaţă de 110.996,76 kilometri pătraţi. Comparativ, în 2022, când avea 110.996,84. 

Bulgaria, una dintre destinațiile preferate ale românilor Foto: Shutterstock
Bulgaria, una dintre destinațiile preferate ale românilor Foto: Shutterstock

Bulgaria are o suprafață care se micșorează

În momentul de față, nici agenția bulgară de presă și nici instituția de stat citată nu arată motivul exact pentru care suprafața țării se micșorează. Astfel, nu este clar dacă de vină sunt modul de calcul al suprafeței, respectiv modelele digitale ale hărții cadastrale, ori fenomene naturale.

Ce ocupă cea mai mare suprafață agricolă

În funcţie de modul specific în care sunt utilizate proprietăţile funciare, cea mai mare suprafaţă este ocupată de terenurile agricole, 54,5%, şi zonele împădurite, 33,3% din suprafaţa totală a ţării. Zonele urbane acoperă o suprafaţă de 5.279,4 kilometri pătraţi sau 4,8% din teritoriul Bulgariei.

La data de 31 decembrie, zonele agricole acopereau 54,60% din teritoriul Bulgariei, zonele împădurite 33,13% iar zonele urbane acoperea 5.133,2 kilometri pătraţi sau 4,62% din teritoriul Bulgariei.

Bulgaria nu stă bine nici la capitolul indicatorului economic

Nici la capitolul indicatori economici, Bulgaria nu stă mai bine. Un raport dat recent publicității indică faptul că regimul de la Sofia cheltuie cea mai mică sumă pentru pensiile cetățenilor. De exemplu, un pensionar bulgar încasează o pensie medie de 226 de euro, în timp ce un luxemburghez încasează de 11 ori mai mult.

De asemenea, Bulgaria se află tot pe ultimul loc în privința salariilor plătite cu ora. Personalul activ pe piața muncii, atât în România cât și în țara vecină, este plătit în medie cu 10 euro/ oră, spre deosebire de centrul și vestul europei.

Bulgaria rămâne o destinație aleasă de mulți turiști 

Tot mai mulţi români aleg litoralul bulgăresc ca destinaţie de vacanţă. Preţurile mult mai avantajoase pe care le menţin bulgarii par să atragă tot mai mulţi turişti. Bulgaria este o țară plină de istorie, oriunde ai privi există o mulțime de situri arheologice, așezări vechi din epoca neoletică, fortărețe bizantine, biserici, mănăstiri și Tekkes (moschei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
cenusa jpg
plante care elimina energia negativa din casa jpg
netflix pixabay png
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net