Țara din Europa unde „oamenii discută complet dezbrăcați”. Surpriză uriașă pentru un bărbat care s-a mutat în cel mai fericit loc de pe pământ

Ultima actualizare:

Un tânăr s-a mutat în Finlanda după ce a auzit că este cel mai fericit loc din lume. Jorge Reyes a rămas surprins de mai multe aspecte ale culturii finlandeze. De exemplu, acolo oamenii nu poartă încălțăminte la birou, iar în saune intră complet dezbrăcați, scrie adevărul.ro.

Imagine din Finlanda Foto: Pixabay.com
Imagine din Finlanda Foto: Pixabay.com

Tânărul povestește de ce a decis să se mute în Finlanda. „M-am mutat la Helsinki fără să fi vizitat vreodată Finlanda pentru că am citit că este cel mai fericit loc de pe pământ. Știam că vremea va fi o schimbare uriașă, dar au fost și alte surprize interesante pe parcurs”, a mărturisit tânărul.

Majoritatea birourilor din Finlanda impun o politică de interzicere a încălțămintei de exterior. În unele cazuri, sunt acceptați "pantofii de interior", dar, în general, angajații preferă să poarte doar șosete. „Când m-am mutat prima dată din Columbia, nu am adus șosete, deoarece veneam dintr-un climat mai cald. A trebuit să ies și să cumpăr șosete interesante, amuzante, cu țesături și stiluri diferite pentru locul de muncă. Am cumpărat niște șosete Pikachu și șosete cu logo-uri amuzante. Oamenii din întreaga lume își stilizează garderoba pentru locul de muncă, dar în Finlanda, noi stilizăm șosetele”, a spus Jorge Reyes.

Oamenii intră în saune complet dezbrăcați

Ce i-a plăcut tânărului a fost faptul că acolo oamenii sunt lipsiți de inhibiții. „Este o normă culturală să intri în saună dezbrăcat. Oamenii discută în saună complet dezbrăcați. Este normal, deoarece corpul gol nu este considerat tabu aici”, explică Jorge Reyes.

„În timpul verii, în special în iulie și august, abia dacă există întuneric, iar soarele strălucește mereu. Poate fi ora 2 dimineața, iar afară va fi un soare orbitor. Când m-am mutat (...), era greu să gestionăm cantitatea de lumină pe care o primeam, mai ales când soarele nu apunea timp de câteva săptămâni”, a argumentat Jorge.

Tânărul a fost surprins că femeile din Finlanda preferă simplitatea când vine vorba de întâlnirile amoroase. „Am fost avertizat că mersul la un restaurant frumos la prima întâlnire poate fi considerat <prea mult>. În Columbia, pe de altă parte, primele întâlniri tind să fie o cină drăguță la un restaurant. Aici este recomandat să mergeți în baruri și cafenele la prima întâlnire”, mai spune tânărul. 

De ce sunt fericiți cei din Finlanda 

Finlanda ocupă de șase ani primul loc în lume la fericire. Acolo există un aspect extrem de greu de găsit în alte locuri de pe planetă. Se numește încrederea socială. În plus, finlanezii au ajus să fie considerați cei mai fericiți oameni de pe pământ pentru că văd aceasta în cele mai simple lucruri, dar, atenție, la baza multora dintre acestea stă tot încrederea socială.

Pentru Frank Martela, filosof și cercetător al Universitatea Aalto din Espoo, oraș situat la doar 19 kilometri de capitala Helsinki, fericirea e să poți lăsa un copil mic să se ducă singur la școală și să stai liniștit că nu i se se va întâmpla ceva rău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net