Care este cel mai fericit oraș din România? Cel mai nou studiu dă peste cap opinia publică

Pandemia ne-a făcut să ne dăm seama de capacitățile orașului nostru, iar în urma unui studiu realizat s-a demonstrat că cei mai fericiți oameni trăiesc, în ciuda credinței populare, în Iași.

Palatul Culturii
Palatul Culturii

Opinia publică este foarte impărțită în ceea ce privește nivelul de fericire la nivel de oraș, mulți susținând că Brașovul, Clujul sau chiar Bucureștiul ar fi, de fapt, orașele cu cei mai fericiți oameni, asta din cauza nivelului de trai și a oportunităților.

Tinerii aleg să plece mai târziu de acasă

Totuși, potrivit cercetării „Tineri după pandemie: Orașe Fericite”, se pare că nivelul de fericire din multe orașe este de 5,99/10. Astfel, 6 din 10 tineri sunt de părere că orașul lor s-a adaptat pe perioada pandemiei. De altfel, două din șase persoane susțin că doresc să se implice în cadrul unor acțiuni civice de voluntariat pentru dezvoltarea orașului de proveniență. 

S-ar putea să te intereseze și: Sute de cupluri din Iași au sărbătorit 50 de ani de căsncie

De altfel, studiul a arătat că nivelul de fericire al tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani este de 6,69. Aceștia aleg, predominant, să locuiască alături de părinți, iar vârsta medie la care aceștia decid să plece din casa natală este de 27,9 ani. 

În acest studiu, orașul Iași a înregistrat cel mai ridicat nivel de fericire al tinerilor. La polul opus, Constanța se află pe ultimul loc în ceea ce privește gradul de fericire. 

Urmărește și: Secretul celui mai fericit om din lume! Ce face 15 minute în fiecare zi

Studiul a fost realizat pe un eșantion de aproximativ 5.000 de persoane. Cercetarea a avut în vedere măsurarea gradului de fericire și siguranță pe care tinerii chestionați îl resimt în orașul lor natal. 

Studiul a fost realizat cu tineri cu vârste între 15 și 29 de ani din Timișoara, Bacău, Cluj-Napoca, Târgu Jiu, Constanța, Baia Mare și Iași. 

Toate datele studiului efectuat pot fi citite aici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net