Recensământ cu probleme. Voi v-ați confruntat cu această situație?

Ultima actualizare:

Faza a doua a recensământului populaţiei nu merge deloc bine în judeţul Iaşi. Unele persoane nu sunt găsite acasă, iar de multe ori datele colectate de recenzori se încarcă în sistem destul de greu. 

Tabletele le dau bătăi de cap oamenilor
Tabletele le dau bătăi de cap oamenilor

Judeţul Iaşi se află în primele zece la nivel naţional în ceea ce priveşte autorecenzarea cu cele 282 de mii de chestionare validate, totuși a doua etapă de recenzare la domiciliu înaintează cu pași de melc, scrie adevarul.ro.

Citește și: Cât de periculoasă este recenzarea pe teren? Avocat: «Atenţie cui daţi buletinul»

Recenzarea are loc în ritm puţin lent, deoarece nu găsim oamenii acasă, dar lăsăm fluturaşi fiecăruia şi încercăm să luăm legătura”, explică Luminiţa Bogdan, recenzor în comuna ieşeană Tomeşti. Aproape jumătate dintre locuitorii comunei, a doua ca populaţie din judeţ, s-au autorecenzat până pe 27 mai. „Avem 11.500 de locuitori, 6110 autorecenzaţi şi avem 11 persoane pe teren, care merg în fiecare zi din poartă în poartă. Sperăm să ne încadrăm în termen”, spune Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti. 

Totodată, potrivit recezorilor din Iaşi, procesul este îngreunat şi de modul în care funcţionează tabletele care le-au fost puse la dispoziţie, fiind dese momentele în care acestea se blochează chiar în timpul completării chestionarelor.

Iată și: Recensământ 2022. Cum se desfășoară etapa următoare, cu recenzor

Problemele par să fie aceleaşi pentru toţi cei 720 de recenzori din judeţul Iaşi. 298 dintre ei colectează datele în Municipiul Iaşi. „Recenzorul a fost instruit, trebuie să meargă la gospodărie şi să completeze chestionarul. El se va legitima cu buletinul şi legitimaţia de recenzor. Şi va avea tabletă. Nimeni nu va întreba detalii despre venituri, carduri bancare, parole”, a subliniat Cătălina Pară, director executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi. 

Persoanele care refuză de trei ori recenzarea pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net