Recensământ 2022. Cum se desfășoară etapa următoare, cu recenzor

Faza a doua din Recens─âm├ónt 2022 se va desf─â╚Öura cu recenzor. Concret, rom├ónii care n-au apucat sau n-au dorit s─â se autorecenzeze online vor avea parte de un interviu fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â cu un reprezentant al autorit─â╚Ťilor. Hai s─â vedem ce presupune acest proces care d─â at├ót de multe b─ât─âi de cap rom├ónilor.

image
Faza a doua din Recens─âm├ónt 2022 va implica discu╚Ťii cu recenzori. Foto: colaj Click

Românii se pot autorecenza online în perioada 15 martie-27 mai

Au mai r─âmas doar c├óteva zile din perioada deja prelungit─â ├«n care poate fi realizat Recens─âm├óntul online. Aceasta faz─â se va termina pe 27 mai, c├ónd este data limit─â de completare a formularelor. Ulterior, colectarea datelor se va face de c─âtre recenzori, p├ón─â pe 17 iulie 2022.  Uite cum arat─â noul calendar dup─â modific─ârile f─âcute s─âpt─âm├óna trecut─â:

  • 14 martie ÔÇô 27 mai 2022: Autorecenzare online
  • 31 mai ÔÇô 17 iulie 2022: Colectarea datelor de c─âtre recenzori, prin interviuri fa┼ú─â ├«n fa┼ú─â (cu ajutorul tabletelor)

Institutului Na┼úional de Statistic─â (INS) a anun╚Ťat la finalul s─âpt─âm├ónii trecute c─â peste 8,4 milioane de rom├óni au completat formularul online. Cei care consider─â prea complicat─â aceast─â variant─â, vor putea face Reces─âm├ónt 2022 cu recenzor. 

Cite╚Öte ╚Öi Mai multe zile libere pentru angaja╚Ťi. ├Än ce condi╚Ťii ai putea benefica de ele

Ce presupune etapa Recensământului din 2022 cu recenzor

S─âtuli de pandemie, r─âzboi ╚Öi cre╚Öteri uria╚Öe de pre╚Ťuri, numai de recens─âm├ónt nu mai aveau chef locuitorii ╚Ť─ârii. Aproximativ 40% din popula╚Ťie s-a ├«ncumetat, totu╚Öi, s─â completeze chestionarul online. Ei bine, restul vor avea de ├«nfruntat faza a doua a Recens─âm├óntului 2022, cu recenzor.

Aceast─â etap─â ├«ncepe la sf├ór╚Öitul lunii ╚Öi presupune un interviu fa╚Ť─â ├«n fa╚Ť─â. Denumit─â ÔÇŁAutorecenzarea asistat─âÔÇŁ sau ÔÇŁARAÔÇŁ, faza a doua reprezint─â ac┼úiunea prin care ├«nregistrarea informa┼úiilor cuprinse ├«n programul de observare al recens─âm├óntului pentru o anumit─â unitate statistic─â este efectuat─â de c─âtre persoana ├«ns─â┼či, cu sprijinul unui recenzor.

Conform instruc╚Ťionilor puse la dispozi╚Ťie pe site-ul recensamantromania, autorecenzarea asistat─â se poate realiza:

  • de pe echipamentul propriu al persoanei care se autorecenzeaz─â, sub ├«ndrumarea recenzorului ARA
  • de pe tabletele electronice puse la dispozi╚Ťie de UJIR-uri prin intermediul prim─âriilor ╚Öi instalate ├«n spa╚Ťii special amenajate

Cum se desfășoară Recensământul 2022 cu recenzor

Recenzorii vor veni la casele persoanelor ce nu au completat chestionarul online. Ace╚Ötia vor fi echipa╚Ťi cu tablete ╚Öi vor pune ├«ntreb─âri cu privire la datele de identificare ale cet─â╚Ťeanului, dar ╚Öi despre dot─ârile locuin╚Ťei, se arat─â ├«n ghidul cu instruc╚Ťiuni afi╚Öat pe site-ul oficial pentru Recens─âm├ónt 2022.

Fiecare recenzor va avea în gestiune două tablete, astfel încât să poată asista, concomitent, două persoane care îi solicită acest serviciu. Totodată, acesta va avea două exemplare de chestionar martor în limba română.

Cite╚Öte ╚Öi C├ó╚Ťi locuitori mai are, de fapt, Rom├ónia? Sc─âdere dramatic─â ├«n ultimii 10 ani

Recens─âm├óntul 2022, cu recenzor sau online, se refer─â la popula╚Ťia rezident─â care tr─âie╚Öte pe teritoriul Rom├óniei. Datele ob╚Ťinute sunt folosite pentru politici publice na╚Ťionale ╚Öi locale, precum ├«n cazul alegerilor, dar ┼či ├«n activit─â╚Ťi administrative sau de cercetare.

Totodat─â, recens─âm├óntul ofer─â statistici importante despre structura demografic─â ╚Öi socio-economic─â a popula╚Ťiei, gospod─ârii, condi╚Ťii de trai ╚Öi cl─âdirile ├«n care sunt situate locuin╚Ťele. Anun╚Ťarea rezultatelor provizorii se va face p├ón─â la 31 decembrie 2022, urm├ónd ca rezultatele definitive s─â fie publicate p├ón─â la 31 decembrie 2023.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

anca pandrea 1 jpeg
dani otil gabriela prisacariu
FotoJet jpg
290549186 5344790898900064 2130864606509850689 n jpg
image png
Andreea, Cristi Balan
printul harry profimedia 0685156749 jpg
5 poza mare JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (3) jpg
FotoJet (1) jpg
printul harry profimedia 0685156749 jpg
Andreea, Cristi Balan
5 poza mare JPG
harriotte miss univers marea britanie instagram (3) png