Recensământ 2022. De unde descarci dovada autorecenzării pentru a obține o zi liberă

Ultima actualizare:

Salariaţii care au ales să participe la recensământ 2022 online vor primi o zi liberă de la angajator, dacă vor prezenta dovada necesară acestui beneficiu. Încă puteți profita de acest „cadou” până pe 27 mai, când se va încheie prima fază a recensământului. 

Angajații primesc o zi liberă dacă participă la Recensământul online
Angajații primesc o zi liberă dacă participă la Recensământul online

Românii se pot autorecenza în perioada 15 martie-27 mai

Recensământul din 2022 este unul cu totul inedit, fiind primul care are loc și în mediul digital. Pentru că lucrurile au mers atât de bine, autoritățile au decis că etapa următoare să fie amânată cu două săptămâni, după ce termenul pentru autorecenzarea online a fost mutat pe 27 mai. Inițial, prima fază trebuia să se închidă pe 15 mai. Astfel, cetățenii pot să se autorecenzeze în continuare folosind platforma recensamantromania, iar ulterior cei care sunt angajați au șansa să obțină o zi liberă.

Pentru a se autorecenza, aveți nevoie de o adresă validă de e-mail, o conexiune decentă la internet și actul de identitate. Un aspect pozitiv al acestui proces este faptul că puteți completa pagina de preînregistrare atât pentru voi, cât și pentru ceilalți membri din familie.

Citește și Câți locuitori mai are, de fapt, România? Scădere dramatică în ultimii 10 ani

Pentru a stimula faza online a recensământului, conform art. 49 din OUG nr.19/2020, s-a decis ca angajații să primească de la stat o zi liberă, dacă au dovada că au completat formularul online. Va fi nevoie doar să prezentați codul de confirmare pe care-l primiți la încheierea autorecenzării. 

Recensământ 2022: De unde se poate descărca dovada pentru a primi o zi liberă

Fiecare persoană trebuie să facă dovada participării la recensământ 2022 printr-un cod de confirmare. Acesta este generat automat la încheierea cu succes a înscrierii în aplicaţie.

Recensământ 2022, dovada zi liberă. Atenție și la următorul aspect: dovada va fi primită în termen de 7 zile de la momentul completării formularului online. Nu uitați că trebuie să completați corect chestionarul pentru ca acesta să fie validat de autorități. Dacă toate lucrurile au mers bine până în acest punct, vă mai rămâne doar să obțineți dovada pentru zi liberă.

Citește și Mai multe zile libere pentru angajați. În ce condiții ai putea benefica de ele

Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul dovrec.insse.ro. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, cel târziu în luna mai 2023.

Am intrat în faza finală a perioadei în care poate fi realizat recensământul online, ziua de 27 mai fiind data limită de completare a formularelor. În total, până la finalul săptămânii trecute au fost completate 8.440.312 de chestionare, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net