C├ó╚Ťi locuitori mai are, de fapt, Rom├ónia? Sc─âdere dramatic─â ├«n ultimii 10 ani

14 mai 2022

Institutului Na┼úional de Statistic─â (INS) a anun╚Ťat s├ómb─ât─â c├ó╚Ťi locuitori mai are Rom├ónia, dup─â o estimare f─âcut─â ├«n prima faz─â a recens─âm├óntului. Din p─âcate, ve╚Ötile nu sunt prea bune, iar sc─âderea din ultimii 10 ani este una semnificativ─â.

image
Popula╚Ťia Rom├óniei a sc─âzut semnificativ ├«n ultimele 2 decenii

├Äntr-o interven╚Ťie la emisiunea Income, de la Antena 3, purt─âtorul de cuv├ónt al INS, Vladimir Alexandrescu, a prezentat un tablou tragic pentru ╚Ťara noastr─â. ├Än ultimul deceniu, popula╚Ťia ╚Ť─ârii s-a redus cu un milion de locuitori.

Totodat─â, acesta a precizat c─â ├«n ultimii 20 de ani, num─ârul de rom├óni a sc─âzut cu peste 2 milioane. Vorbim aici de cet─â╚Ťenii care locuiesc ├«n ╚Ťar─â.

Numărul de locuitori din România a scăzut cu 1 milion în ultimul deceniu

ÔÇ×Estim─ârile ini╚Ťiale arat─â o popula╚Ťie rezident─â ├«n jur de 19 milioane de locuitori, mai mic─â cu un milion fa╚Ť─â de popula╚Ťia din 2011 ╚Öi cu dou─â milioane ╚Öi ceva fa╚Ť─â de cea din 2002. Datele vor fi confirmate de rezultatele recens─âm├óntuluiÔÇŁ, a declarat Vladimir Alexandrescu, purt─âtor de cuv├ónt al INS, s├ómb─ât─â, la Antena 3.

Totodat─â, trend-ul va continua ╚Öi ├«n urm─âtorii ani. De altfel, reprezentantul INS se a╚Öteapt─â c─â ├«n urm─âtorii 40 de ani, num─ârul locuitorilor din Rom├ónia s─â scad─â la sub 15 milioane. 

Este interesant de precizat faptul c─â ╚Ťara noastr─â se afl─â pe locul 6 ├«n Uniunea European─â, din punct de vedere al num─ârului de locuitori. Rom├ónia este devansat─â ├«n acest moment doar de Germania, Fran╚Ťa, Italia, Spania ╚Öi Polonia.

INS: ÔÇ×Rom├ónia are ├«n jur de 19 milioane de locuitoriÔÇŁ. Care este v├órsta medie a popula╚Ťiei?

image
România a pierdut un milion de locuitori în ultimii 10 ani

├Än ceea ce prive╚Öte v├órsta medie a popula╚Ťiei, purt─âtorul de cuv├ónt al Institutului Na┼úional de Statistic─â a transmis c─â ve╚Ötile nu sunt prea grozave. ╚Üara noastr─â este una ├«mb─âtr├ónit─â, cu o medie ├«n jurul a 44 de ani.

ÔÇ×V├órsta medie a popula╚Ťiei este ├«mb─âtr├ónit─â, ├«n jurul a 44 de ani. ╚śi v├órsta median─â, tot peste 40 de ani, ceea ce e foarte mult. Ne plaseaz─â ├«n r├óndul ╚Ť─ârilor cu o popula╚Ťie ├«mb─âtr├ónit─âÔÇŁ, a declarat Vladimir Alexandrescu.

Preciz─ârile f─âcute de reprezentatul INS vin ├«n contextul ├«n care locuitorii ╚Ť─ârii particip─â ├«n aceast─â perioad─â la recens─âm├ónt. Peste opt milioane de chestionare au fost deja completate online, cele mai multe ├«n ultimele dou─â s─âpt─âm├óni.

De altfel, perioada de autorecenzare a fost prelungit─â p├ón─â pe 27 mai. ├Än aceste condi╚Ťii, vizita recenzorilor ├«n teren se va desf─â╚Öura ├«n perioada 31 mai ÔÇô 17 iulie 2022. Ultimul recens─âm├ónt din Rom├ónia a avut loc ├«n 2011. Atunci, ╚Ťara noastr─â avea o popula╚Ťie de 20.121.641 de locuitori.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

florin calinescu png
BeFunky collage (16) jpg
anamaria prodan png
laurentiu reghecampf corina caciuc png
BeFunky collage (17) jpg
M─âd─âlina Ghenea, ca o div─â autentic─â jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg
cracked screen phone 6137675 1920 jpg
X 5IWe83ul1Ur30GxxdlGA jpg