Recensământul din 2022. Autorecenzarea online se încheie pe 27 mai. Care este faza următoare

13 mai 2022

Faza urm─âtoare din recens─âm├óntul din 2022 a fost am├ónat─â cu dou─â s─âpt─âm├óni, dup─â ce termenul pentru autorecenzarea online a fost mutat pe 27 mai. Ini╚Ťial, prima etapa trebuia s─â se ├«nchid─â pe 15 mai.

8  2col oameni pe strada 1 jpeg
Faza a doua din recensământul din 2022 a fost amânată

Perioada de autorecenzare online trebuia să se încheie pe 15 mai

├Än ultima s─âpt─âm├ón─â ├«n care rom├ónii se puteau se puteau autorecenza, platforma a fost asaltat─â de sute de mii de solicit─âri, a explicat pre┼čedintele INS, Tudorel Andrei. Astfel, Comisia Central─â a Recens─âm├óntului Popula┼úiei ┼či Locuin┼úelor a decis modificarea calendarului de autorecenzare online pentru recens─âm├óntul din 2022.

Vineri, 13 mai, Institutul Na┼úional de Statistic─â (INS) a anun╚Ťat prelungirea perioadei de autorecenzare, urm├ónd ca platforma online s─â r─âm├ón─â deschis─â p├ón─â pe 27 mai. Decizia luat─â ├«n cadrul ┼čedin┼úei Comisiei Centrale pentru Recens─âm├óntul din 2022 a fost comunicat─â de pre┼čedintele INS, Tudorel Andrei.

ÔÇ×Prima etap─â este un succes. Pe parcursul autorecenz─ârii, media de finalizare a fost de 110.000 de chestionare la nivelul unei zile. Din feriricire, ├«n ultimele dou─â s─âpt─âm├óni, rezultatele au fost foarte spectuloase.

├Än aceast─â situa╚Ťie am considerat c─â este o obliga╚Ťie moral─â de a prelungi metoda online de corectare a datelorÔÇŁ a transmis pre┼čedintele INS, Tudorel Andrei, ├«ntr-o conferin╚Ť─â de pres─â ├«n care a anun╚Ťat modificarea calendarului pentru recens─âm├óntul din 2022.

C├ó╚Ťi rom├óni s-au autorecenzat

image
Recensământul din 2022

Decizia de prelungire a primei etape vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare online manifestat recent de popula┼úie. Astfel, pre╚Öedintele INS  a transmis c─â ├«n ultima s─âpt─âm├ón─â, media a fost de 400.000 de chestionare completate zilnic.

Cite╚Öte ╚Öi Recens─âm├ónt 2022. Ce amenzi ri╚Öti ╚Öi de ce po╚Ťi fi san╚Ťionat?

├Än total, p├ón─â la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare, conform datelor furnizate de Institutul Na┼úional de Statistic─â.

ÔÇ×Ceea ce ├«nseamn─â c─â la 1.000 de chestionare, noi avem 440 completate. Ini╚Ťial, noi ne-am propus 35% ╚Öi suntem ├«n situa╚Ťia ├«n care putem spune c─â am dep─â╚Öit. Ast─âzi suntem peste cota de autorecenzare a unor ╚Ť─âri din estul Europei. La aceast─â dat─â, avem o autorecenzare a popula╚Ťiei la nivelul BulgarieiÔÇŁ, a explicat pre┼čedintele INS, Tudorel Andrei, ├«n cadrul unei conferin╚Ťe de pres─â.

Care este următoarea fază în Recensământul din 2022

image
Faza a doua din recensământul din 2022 începe pe 27 mai

Aurorecenzarea online trebuia s─â se ├«ncheie pe data de 15 mai, iar din data de 16 mai trebuia s─â ├«ncep─â faza a doua a recens─âm├óntului din 2022 ├«n care operatorul ar fi realizat interviuri cu cei care nu s-au autorecenzat. Dup─â modificarea datelor anun╚Ťat─â de INS, noul calendar din recens─âm├óntul din 2022 arat─â astfel:

  • Platforma de autorecenzare online va fi deschis─â p├ón─â vineri, 27 mai 2022
  • Vizita recenzorilor ├«n teren se va desf─â┼čura ├«n perioada 31 mai ÔÇô 17 iulie 2022

Este important de ╚Ötiut c─â at├ót ├«n cazul autorecenz─ârii online, c├ót ╚Öi ├«n cazul ├«nregistr─ârii datelor ├«n formularul electronic prin interviu efectuat de un recenzor, datele cet─â╚Ťenilor sunt ├«n deplin─â siguran╚Ť─â. Transferul de date online se realizeaz─â printr-un sistem securizat, protejat ├«mpotriva prelucr─ârii neautorizate sau ilegale ╚Öi ├«mpotriva pierderii, a distrugerii sau a deterior─ârii accidentale, se arat─â pe site-ul www.recensamantromania.ro,

CNP-ul este criptat imediat ce intră în sistem atât pe platforma de autorecenzare, cât și pe tableta electronică. Stocarea în baza de date pentru recensământul din 2022 se face utilizând un identificator statistic rezultat prin aplicarea unui algoritm de criptare asupra CNP.

Anun╚Ťarea rezultatelor provizorii se va face p├ón─â la 31 decembrie 2022, urm├ónd ca rezultatele definitive s─â fie publicate electronic pe site-ul www.recensamantromania.ro.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub radu stefan banica png
carla s dreams bobonete 2 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg