Recensământul din 2022. Autorecenzarea online se încheie pe 27 mai. Care este faza următoare

Ultima actualizare:

Faza următoare din recensământul din 2022 a fost amânată cu două săptămâni, după ce termenul pentru autorecenzarea online a fost mutat pe 27 mai. Inițial, prima etapa trebuia să se închidă pe 15 mai.

Faza a doua din recensământul din 2022 a fost amânată
Faza a doua din recensământul din 2022 a fost amânată

Perioada de autorecenzare online trebuia să se încheie pe 15 mai

În ultima săptămână în care românii se puteau se puteau autorecenza, platforma a fost asaltată de sute de mii de solicitări, a explicat preşedintele INS, Tudorel Andrei. Astfel, Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis modificarea calendarului de autorecenzare online pentru recensământul din 2022.

Vineri, 13 mai, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunțat prelungirea perioadei de autorecenzare, urmând ca platforma online să rămână deschisă până pe 27 mai. Decizia luată în cadrul şedinţei Comisiei Centrale pentru Recensământul din 2022 a fost comunicată de preşedintele INS, Tudorel Andrei.

„Prima etapă este un succes. Pe parcursul autorecenzării, media de finalizare a fost de 110.000 de chestionare la nivelul unei zile. Din feriricire, în ultimele două săptămâni, rezultatele au fost foarte spectuloase.

În această situație am considerat că este o obligație morală de a prelungi metoda online de corectare a datelor” a transmis preşedintele INS, Tudorel Andrei, într-o conferință de presă în care a anunțat modificarea calendarului pentru recensământul din 2022.

Câți români s-au autorecenzat

Recensământul din 2022
Recensământul din 2022

Decizia de prelungire a primei etape vine ca urmare a interesului crescut pentru autorecenzare online manifestat recent de populaţie. Astfel, președintele INS  a transmis că în ultima săptămână, media a fost de 400.000 de chestionare completate zilnic.

Citește și Recensământ 2022. Ce amenzi riști și de ce poți fi sanționat?

În total, până la 12 mai 2022 au fost completate 8.440.312.de chestionare, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

„Ceea ce înseamnă că la 1.000 de chestionare, noi avem 440 completate. Inițial, noi ne-am propus 35% și suntem în situația în care putem spune că am depășit. Astăzi suntem peste cota de autorecenzare a unor țări din estul Europei. La această dată, avem o autorecenzare a populației la nivelul Bulgariei”, a explicat preşedintele INS, Tudorel Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

Care este următoarea fază în Recensământul din 2022

Faza a doua din recensământul din 2022 începe pe 27 mai
Faza a doua din recensământul din 2022 începe pe 27 mai

Aurorecenzarea online trebuia să se încheie pe data de 15 mai, iar din data de 16 mai trebuia să începă faza a doua a recensământului din 2022 în care operatorul ar fi realizat interviuri cu cei care nu s-au autorecenzat. După modificarea datelor anunțată de INS, noul calendar din recensământul din 2022 arată astfel:

  • Platforma de autorecenzare online va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022
  • Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022

Este important de știut că atât în cazul autorecenzării online, cât și în cazul înregistrării datelor în formularul electronic prin interviu efectuat de un recenzor, datele cetățenilor sunt în deplină siguranță. Transferul de date online se realizează printr-un sistem securizat, protejat împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, se arată pe site-ul www.recensamantromania.ro,

CNP-ul este criptat imediat ce intră în sistem atât pe platforma de autorecenzare, cât și pe tableta electronică. Stocarea în baza de date pentru recensământul din 2022 se face utilizând un identificator statistic rezultat prin aplicarea unui algoritm de criptare asupra CNP.

Anunțarea rezultatelor provizorii se va face până la 31 decembrie 2022, urmând ca rezultatele definitive să fie publicate electronic pe site-ul www.recensamantromania.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net