Recensământ 2022. Cum se desfășoară etapa următoare, cu recenzor

Recensământul are loc în această perioadă, iar cetățenii ce nu au putut să se autorecenzeze până pe data de 15 mai, vor avea parte de vizita unui recenzor. 

Recensământul cu ajutorul recenzorului va avea loc în perioada 16 mai - 17 iulie
Recensământul cu ajutorul recenzorului va avea loc în perioada 16 mai - 17 iulie

Începând cu data de 15 mai, persoanele ce nu au completat formularul on-line de autorecenzare vor avea parte de vizita unui recenzor, care va fi echipat cu o tabletă și va realiza un interviu față în față cu cetățenii. 

Ultima etapă a procesului de recenzare în 2022 va avea loc în perioada 16 mai - 17 iulie 2022. Această etapă a fost integrată pentru cetățenii care, dintr-un motiv sau altul, nu au reușit să se autorecenzeze folosind platforma www.recensamantromania.ro

Persoanele ce s-au autorecenzat, au avut dreptul la o zi liberă plătită de la locul de muncă. În schimb, persoanele ce vor primi vizita unui recenzor, nu vor mai avea dreptul la un astfel de beneficiu.

Românii s-au putut autorecenza online în perioada 15 martie-15 mai

În perioada 15 martie - 15 mai, cetățenii puteau să se autorecenzeze folosind platforma recensamantromania.ro.

Pentru a se autorecenza, românii aveau nevoie de o adresă validă de e-mail, o conexiune stabilă la internet și actul de identitate. În momentul în care platforma era accesată, cetățenii puteau completa pagina de preînregistrare atât pentru ei, cât și pentru ceilalți membri din familie. 

Ulterior, după completarea acestor date, fiecare e-mail trecut în formularul de preînregistrare primea un link individual prin care putea să se autorecenzeze. 

Chestionarul de autorecenzare trebuie completat de fiecare persoană care are reședință în România, indiferent de cetățenia acestora. Așadar, se pot recenza inclusiv persoanele care locuiesc în România de cel puțin 12 luni. 

Citește și Recensământ 2022. Ce amenzi riști și de ce poți fi sancționat?

Prima etapă a recensământului va avea loc până pe data de 15 mai. Începând cu data de 16 mai, persoanele ce nu s-au recenzat folosind platforma on-line, vor putea să o facă prin intermediul recenzorului care va veni la reședința persoanelor ce nu au completat formularul, pentru un interviu față în față.

Ce presupune etapa Recensământului din 2022 cu recenzor

A doua etapă a Recensământului din 2022, cu ajutorul unui recenzor, prin intermediul unui interviu față în față, va avea loc în perioada 16 mai – 17 iulie, fiind dedicată special pentru persoanele ce nu au reușit să se autorecenzeze folosind platforma digitală.

Recenzorii vor veni la casele persoanelor ce nu au completat chestionarul on-line, iar aceștia vor fi echipați cu tablete și le vor pune întrebări cu privire la datele de identificare ale cetățeanului, dar și despre dotările locuinței.

Vezi și Recensământul digital din 2022. Cum să beneficiezi de o zi liberă

Scopul întrebărilor cu privire la numărul de persoane dintr-o gospodărie și a dotărilor locuinței au rolul de a ajuta Statul să distribuie corect și eficient fondurile bugetare, prin elaborarea de proiecte relevante, pentru asigurarea reprezentativității comunităților și prin implementarea de politici publice utile. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net