Recensământul 2022 se amână, din nou. Când vor bate recenzorii la ușă?

Debut cu stângul pentru etapa secundă de recensământ. Recenzorii ar fi trebuit să înceapă să „bată la ușile” românilor care nu s-au autorecenzat, încă de marți, 31 mai.

Tabletele au ajuns târziu la unii recenzori. Foto: Inquam
Tabletele au ajuns târziu la unii recenzori. Foto: Inquam

Oricât de mult i-au așteptat românii pe recenzori, la oraș soneriile au „tăcut” și, la țară, câinii nu au lătrat ca atunci când cineva strigă la poartă. Motivul este simplu. Recenzorii nu au plecat pe teren, etapa de recensământ fiind amânată cu câteva zile, din motive logistice.

Tablete sincronizate la finalul săptămânii

Dacă în județe precum Călărași sau Ilfov, tabletele recenzorilor au fost distribuite cu întârziere, în alte zone ale țării sincronizarea dispozitivelor utilizate pentru recensământ e programată, abia, pentru finalul săptămânii.

Astfel, cel mai probabil, conform autorităților, recenzorii vor începe colectarea datelor abia după data de 3 iunie. De altfel, și instruirea recenzorilor a fost programată pentru intervalul 31 mai – 2 iunie.

Citește și: Cât de periculoasă este recenzarea pe teren? Avocat: «Atenţie cui daţi buletinul»

Conform datelor Institutului Național de Statistică, până la data de 27 mai, au fost completate 11 milioane de chestionare de autorecenzare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă.

Diferența de două milioane este reprezentată de numărul de chestionare aferente locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple. Mai precis, anumite persoane sau locuințe au fost recenzate de mai multe ori sau chestionarele sunt incomplete.

Chestionarul completat greșit duce la recenzarea în teren

Persoanele care au efectuat autorecenzarea pot verifica dacă au completat corespunzător chestionarele accesând site-ul dovrec.insee.ro

Aici, fiecare poate verifica dacă autorecenzarea efectuată de o anumită persoană a fost realizată cu succes. În cazul în care formularul nu a fost completat așa cum trebuie, persoana în cauza va trebui să aștepte recenzorul din zonă pentru a completa din nou chestionarul pentru „Recensământul 2022”.

Citește și: Recensământ 2022. Cum se desfășoară etapa următoare, cu recenzor

Un detaliu important pentru cei care au completat chestionarul în ultimele zile de autorecenzare este faptul că dovada va fi disponibilă după șapte zile de la data completării. În cazul unui răspuns afirmativ, site-ul poate genera un fișier, utilizat de angajați pentru a solicita o zi liberă de la serviciu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net