Cât de periculoasă este recenzarea pe teren? Avocat: «Atenţie cui daţi buletinul»

Ultima actualizare:

În ultima zi a lunii mai a început recenzarea pe teren, adică faza a doua din recensământul populației. Un cunoscut avocat trage un semnal de alarmă privind riscurile la care se supun cetățenii.

A început recenzarea pe teren
A început recenzarea pe teren

De marți, 31 mai 2022, a început recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat online. Avocatul Adrian Cuculis, face apel la cetățeni să fie foarte atenți în furnizarea datelor personale, deoarece s-ar putea trezi la ușă cu recenzori falşi. El a semnalat faptul că dacă se întâmplă așa ceva, consecințele pot fi foarte grave.

„Atenție cui dați buletinul pentru “recensământ”. (...) Eu cred sincer ca vor începe şi niște fraude incredibile. Destul de simplu, deși nu este obligatoriu, este posibil să vă treziți la ușa cu “recenzori falși”.

Poate va întrebați ce să facă practic cu datele dvs. Răspunsul este : împrumuturi rapide cu dobânzi halucinante. Recenzorul închipuit va poate cere CI ul, îi face poza şi în cel mult o săptămâna sunteți bun de plată, aşa că atenție pe cine primiți la ușa şi cui îi dați buletinul”, a scris cunoscutul avocat pe pagina sa de Facebook.

Recenzarea pe teren a început pe 31 mai. Avocatul Cuculis: „Atenție pe cine primiți la ușa”

Avocatul susține că datele personale pot fi folosite pentru a fi făcute credite online „fără măcar ca să știți.” Totodată, Adrian Cuculis a explicată faptul că recenzorul, conform legii, are obligația să aibă şi să prezinte legitimație de muncă.

„Pe toată perioada de recenzare, în îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, personalul de recensământ se identifică prin prezentarea legitimației care le atestă calitatea. (...) Identificarea persoanelor se realizează pe baza CNP, așa că mai ușor cu buletinul", scrie avocatul pe pagina sa de socializare. 

Recensământul populației a intrat în faza a doua

Faza a doua din recensământul populației se desfășura față în față cu un recenzor. Concret, românii care n-au apucat sau n-au dorit să se autorecenzeze online vor avea parte de un interviu cu un reprezentant al autorităților.

Recenzorii vor fi echipați cu tablete și vor pune întrebări cu privire la datele de identificare ale cetățeanului, dar și despre dotările locuinței, se arată în ghidul cu instrucțiuni afișat pe site-ul oficial pentru Recensământ 2022. Recenzarea pe teren se va încheia pe 17 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net