27 mai, ultima zi de autorecenzare

Ultima actualizare:

Românii mai pot completa singuri formularul de autorecenzare, în cadrul Recensământului populației României 2022, doar vineri 27 mai.

Termenul limită a fost deja extins de autorități, ulterior fiind stabilită ziua de 15 mai.

Pentru a realizarea autorecenzarea, românii trebuie să acceseze și să urmeze pașii descriși pe site-ul recensamantromania.ro

Astfel, după data de 27 mai, cei care nu au optat pentru autorecenzare se vor întâlni cu recenzorii care vor bate din ușă în ușă pentru a completa formularele, în format fizic.

Recenzorii vor bate din uță în ușă

Într-adevăr, autoritățile au renunțat la celebrele formulare tipărite, în etapa următoare a Recensământului 2022, fiind utilizate tablete sau dispozitivele electronice ale celui recenzat, dar, asistat de recenzor.

Autorecenzarea poate fi realizată, prin site-ul dedicat, până vineri, 27 mai
Autorecenzarea poate fi realizată, prin site-ul dedicat, până vineri, 27 mai

Oricum, cei care vor opta pentru această soluție vor pierde mai mult timp pentru completare decât în varianta autorecenzării.

Refuzul de a participa la Recensământ poate aduce amenzi

Un aspect important este faptul că persoanele care refuză furnizarea de date pentru recensământ riscă o amendă cuprinsă între 1.000 de lei și 3.000 lei. Amenzile pot fi aplicate doar în anumite condiții.

Citește și: Recensământ 2022. Cum se desfășoară etapa următoare, cu recenzor

Concret, vorbim de trei scenarii. Primul se referă la momentul în care cetățenii discută cu recenzorii și refuză să ofere datele personale. 

Următoarele două situații în care sunt aplicate amenzi, în cadrul Recensământ 2022, fac referire atât la faza online, cât și la cea bazată pe interviuri, dacă sunt oferite răspunsuri incomplete sau greșite.

Peste 8 milioane de români au făcut autorecenzarea

Institutului Naţional de Statistică (INS) a anunțat la începutul săptămânii trecute că peste 8,4 milioane de români au completat formularul online. Cei care consideră prea complicată această variantă, vor putea trece de Recesământ 2022 cu recenzor. 

Recensământul 2022, cu recenzor sau online, se referă la populația rezidentă care trăiește pe teritoriul României. Datele obținute sunt folosite pentru politici publice naționale și locale, precum în cazul alegerilor, dar şi în activități administrative sau de cercetare.

Citește și: Recensământ 2022. De unde descarci dovada autorecenzării pentru a obține o zi liberă

Totodată, recensământul oferă statistici importante despre structura demografică și socio-economică a populației, gospodării, condiții de trai și clădirile în care sunt situate locuințele.

Anunțarea rezultatelor provizorii se va face până la 31 decembrie 2022, urmând ca rezultatele definitive să fie publicate până la 31 decembrie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net