Top 10 cei mai bogați oameni din lume. Pe ce loc se află prima femeie

Publicația americană de afaceri Forbes a publicat lista actualizată pe decembrie 2023 cu cei mai bogați 10 oameni din lume. Conform listei, Elon Musk, fondatorul Tesla și proprietarul X (Twitter) este cea mai bogată persoană din lume. În top apare și o femeie. Este vorba despre Francois Bettencourt Meyers care are afaceri în domeniul beuty.

Top 10 cei mai bogați oameni din întreaga lume Foto: Shutterstock
Top 10 cei mai bogați oameni din întreaga lume Foto: Shutterstock

Elon Musk, în fruntea clasamentului

 Potrivit publicației Forbes, Elon Musk, fondatorul Tesla, se află în fruntea clasamentului. Pe locul doi se află directorul general al conceptului de lux LVMH, Bernard Arnault. În primele cinci luni ale acestui an, Forbes îl plasase pe miliardarul francez în fruntea clasamentului, scrie Forbes.com.

Elon Musk Foto: Shutterstock
Elon Musk Foto: Shutterstock

Averea lui Elon Musk este estimată de Forbes la 245 de miliarde de dolari, pe când cea a lui Bernard Arnaulte la 191 de miliarde de dolari. Pe locul trei, cu aproximativ 170 de miliarde se află Jeff Bezos, directorul general Amazon.

Top 10 bogați

Următorul în topul celor mai bogați este Larry Ellison, cofondatorul Oracle care valorează și el 146 de miliarde. Warren Buffet, directorul general Berkshire Hathaway se află la jumătatea clasamentului, cu o avere estimată la 119 miliarde de lei.

Bill Gates Foto: EPA EFE
Bill Gates Foto: EPA EFE

Fondatorul Microsoft, Bill Gates se află pe locul șase în topul celor mai bogați oameni din lume și este urmat de Marck Zuckerberg, artizanul Facebook. ”Codașii” clasamentului  sunt Steve Ballmer, Larry Page și Sergey Brin, averea lor fiind estimată de Forbes la peste 100 de miliarde de dolari.

Cea mai bogată femeie în topul Forbes

Francois Bettencourt Meyers este cea mai bogată femeie din lume. La 1 decembrie 2023, Forbes a estimat averea franțuzoaicei la aproximativ 94,3 miliarde de dolari și a plasat-o pe locul 14 în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

Francoise Bettencourt Meyers Foto: Forbes.com
Francoise Bettencourt Meyers Foto: Forbes.com

Francoise are afaceri în domeniul Beauty&Care, averea ei constă în activele pe care le deține la marca de cosmetice L’Oreal, moștenită de la mama ei și înființată de bunicul acesteia, potrivit CNBC.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicolae Ceaușescu (©„Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 184/1977)
image
image
image
image
image
image
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
FotoJet (7) jpg
Frigider FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net