Tornadă devastatoare în SUA! Un oraș a fost șters de pe hartă

O tornadă devastatoare a măturat statul american Mississippi, lăsând în urmă zeci de morți și de răniți, sâmbătă dimineață. Orășelul Rolling Fork din Sharkey, cu 2000 de locuitori, aproape că a fost șters de pe hartă peste noapte.

Cel puțin 25 de oameni au murit

„Orașul meu a dispărut”, a declarat primarul Eldridge Walker, pentru CNN. „Dar suntem rezistenți și ne vom întoarce”. El a adăugat că multe familii din comunitatea sa au fost „afectate și rănite”. 

Nu am văzut niciodată așa ceva... Acesta a fost un oraș mare, iar acum a dispărut”, a spus localnicul Brandy Showah, pentru sursa citată mai sus. Imaginile cu Rolling Fork după tornadă sunt absolut șocante. Toate casele au fost puse la pământ, iar în urmă au rămas doar ruine.

Zona afectată de tornadă se întinde pe o suprafață de aproximativ 150 de kilometri. Cel puțin 25 de oameni au murit, iar mai multe persoane sunt date dispărute. Autoritățile se așteaptă ca bilanțul să crească.

Sunt devastat de distrugerea și pierderea de vieți omenești pe care le-au provocat aceste furtuni”, a declarat guvernatorul Mississippi, Tate Reeves.

Joe Biden a declarat stare de urgență în statul Mississippi

Duminică, președintele american Joe Biden a declarat stare de urgență în Mississippi. El a spus că imaginile filmate după tornada devastatoare sunt „sfâșietoare”. Liderul de la Casa Albă a mai spus că guvernul federal va „face tot ce îi stă în putință pentru a ajuta”.

„Vom fi acolo atâta timp cât va fi nevoie. Vom lucra împreună pentru a oferi sprijinul de care aveți nevoie pentru a putea trece peste această tragedie”, a afirmat președintele american într-un comunicat de presă.

În urma furtunilor puternice, aproximativ 4.800 de locuitori au rămas fără electricitate în Mississippi şi aproape 11.000 de locuinţe şi firme au pățit același lucru în statul vecin, Alabama. Se preconizează că mai multe furtuni vor lovi regiuni din Alabama și Georgia, duminica aceasta.

image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 11 iunie sfantul ierarh luca arhiepiescopul crimeii gabrie toma chituc jpeg
femeie musca politisti jpeg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
Derinkuyu orasul subteran FOTO wikipedia org jpg
Casă curată și frumoasă, Foto Pixabay (2) jpg
tatuaj henna freepik jpg