Tragedie românească în Canada! Un celebru om de afaceri român a fost asasinat în plină stradă

Tinel Timu, un celebru om de afaceri român stabilit de mulți ani în Canada, a fost împușcat mortal, joi dimineață, în Laval, o suburbie a orașului Montreal.

Tinel Timu avea 61 de ani / sursa FOTO: Social Media
Tinel Timu avea 61 de ani / sursa FOTO: Social Media

De profesie dezvoltator imobiliar, Tinel Timu el fusese arestat într-un dosar de corupție, scrie presa din Canada. Asasinatul a avut loc pe strada Havre, din cartierul Chomedey. Poliția din statul Quebec va coordona ancheta, întrucât cazul ar putea avea legătură cu crima organizată.

„La scurt timp după ora 7 dimineața, a fost primit un apel la 911 pentru că s-au auzit focuri de armă. Când poliția a ajuns la fața locului, a găsit victima întinsă pe jos, afară, lovită de gloanțe.

Polițiștii au început manevrele de resuscitare. Victima a fost transportată la spital, unde a fost confirmat decesul”, a spus Stéphanie Beshara, reprezentantă a poliției din Laval, fără a dezvălui identitatea victimei, potrivit publicației canadiene La Presse.

A fost grav rănit și a fost transportat rapid la spital, unde a fost declarat mort

Presa din Canada confirmă că victima este Tinel Timu, care controla mai multe companii din domeniul imobiliar și care susținea în instanță, în 2019, că ar deține 700 de unități rezidențiale din zona Montreal.

Știrea despre moartea lui Tinel Timu a fost difuzată și de Le Journal de Montreal, care scrie că Tinel Timu (61 de ani) era „o figură foarte cunoscută în comunitatea românească din Montreal”.

„Domnul Timu a fost împușcat de mai multe ori la ora 7 dimineața, în fața unei locuințe de pe Rue du Havre, în zona Rivière des Prairies. Se crede că cel puțin cinci focuri de armă au fost trase în timpul atacului.

Tinel Timu a fost grav rănit și a fost transportat rapid la spital, unde a fost declarat mort. Un perimetru uriaș de securitate uriaș a fost stabilit în jurul locului crimei pentru a proteja orice probe care ar putea fi găsite”, relatează Le Journal de Montreal.

În 2018, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunța, într-un comunicat, că lui Tinel Timu, „om de afaceri canadian de origine română, membru proeminent al comunității, i-a fost conferită Medalia Adunării Naționale din Quebec, decorație a legislativului provinciei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în Laval”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net