Un copil de 13 ani a murit după ce a participat la o „provocare” de pe TikTok

Sfârşit tragic pentru un băieţel, după o provocare mortală. Jacob Stevens, un tânăr de 13 ani din Ohio, SUA, a murit după o supradoză de Benadryl, ca parte a unei provocări periculoase și virale de pe rețeaua de socializare TikTok. Adolescentul a înghițit o cantitate mare de pastile.

Jacob Stevens a murit după ce a participat la o provocare periculoasă de pe TikTok/Foto:Shutterstock
Jacob Stevens a murit după ce a participat la o provocare periculoasă de pe TikTok/Foto:Shutterstock

Jacob Stevens participa la o provocare TikTok cu niște prieteni, acasă, când a ingerat o cantitate mare de pastile pentru alergii, Benadryl. Supradoza de Benadryl poate duce la „probleme cardiace grave, convulsii, comă sau chiar deces”, a declarat Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA într-un avertisment din 2020 adresat publicului cu privire la mortala „Provocare Benadryl” de pe TikTok, relatează publicația CNN.

Această provocare îi îndeamnă pe adolescenți să înghită până la 14 pastile deodată, pentru a avea halucinații, ca apoi, să publice videoclipuri cu experiența lor pe rețelele de socializare. Adolescentul a fost dus de urgență la spital, dar corpul său a cedat, iar familia a decis, șase zile mai târziu, să-l deconecteze de la aparate.

Acum, părinții lui Jacob, vor să atragă atenția părinților și adolescenților cu privire la pericolele provocărilor de pe rețelele sociale. Bunica tânărului, de asemenea, face tot ce poate „pentru a se asigura că un alt copil nu duce la un sfârșit” provocarea.

„Este o tendință periculoasă și ar trebui oprită imediat”

„Cele mai profunde simpatii ale noastre se îndreaptă către familie. La TikTok, interzicem și eliminăm cu strictețe conținutul care promovează un comportament periculos cu siguranța comunității noastre ca prioritate. Nu am văzut niciodată acest tip de tendință de conținut pe platforma noastră și am blocat căutările de ani de zile pentru a ajuta la descurajarea comportamentului copycat. Echipa noastră de 40.000 de profesioniști în domeniul siguranței lucrează pentru a elimina încălcările regulilor comunității noastre și încurajăm comunitatea noastră să raporteze orice conținut sau conturi care îi deranjează”, a declarat TikTok pentru aceeași sursă menționată.

De asemenea, producătorul pastilelor Benadryl, Johnson & Johnson, a numit provocarea „periculoasă”: „Înțelegem că este posibil ca, consumatorii să fi auzit despre o «provocare» online care implică utilizarea abuzivă sau abuzul de difenhidramină.Provocarea, care implică ingestia unor cantități excesive de difenhidramină, este o tendință periculoasă și ar trebui oprită imediat. Produsele Benadryl și alte produse de difenhidramină trebuie utilizate numai conform indicațiilor de pe etichetă.

Lucrăm cu TikTok și alte platforme sociale pentru a elimina conținutul care prezintă acest comportament. Vom căuta să colaborăm în întreaga industrie și cu părțile interesate pentru a aborda acest comportament periculos”.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net