Trump are drum liber! „Meatball Ron” s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale. Fostul lider de la Casa Albă promite să nu mai râdă de el. VIDEO

Ultima actualizare:

Guvernatorul statului Florida, membru al Partidului Republican, Ron DeSantis, a luat recent decizia de a-și suspenda campania pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

Ron DeSantis s-a retras din cursa pentru prezidențiale / foto: Getty
Ron DeSantis s-a retras din cursa pentru prezidențiale / foto: Getty

Această hotărâre a fost luată de DeSantis în urma unei analize atente a situației politice actuale, el explicând că nu vede o „cale clară spre victorie”. Această informație a fost difuzată de renumitele rețele de știri BBC și CNN.

DeSantis, care s-a profilat ca unul dintre principalii rivali ai fostului președinte Donald Trump în cadrul primarelor Partidului Republican, a făcut acest anunț duminică.

Decizia sa vine după aproximativ o săptămână de la performanța sa dezamăgitoare în alegerile preliminare din statul Iowa. Printr-un videoclip publicat pe o platformă necunoscută, DeSantis a împărtășit publicului său motivele acestei decizii.

Cum justifică De Santis decizia 

În videoclipul său, DeSantis a menționat că, deși ar fi dispus să facă mai multe eforturi, cum ar fi a participa la interviuri suplimentare pentru a-și îmbunătăți șansele, el nu poate, în conștiința sa, să solicite susținătorilor săi să investească timp și resurse într-o campanie fără un final victorios previzibil.

Astfel, el a ales să-și suspende campania, invocând o faimoasă zicală a lui Winston Churchill despre natura succesului și eșecului și importanța de a continua cu curaj.

Deși campania sa pentru Casa Albă se încheie, DeSantis subliniază că misiunea sa politică continuă în Florida și le mulțumește susținătorilor, cerând binecuvântarea divină pentru ei.

A declarat și că-l susține pe Trump

Mai mult, în același videoclip, guvernatorul a declarat că îl susține pe Donald Trump, fostul președinte al SUA. DeSantis a afirmat că, în ciuda unor dezacorduri anterioare cu Trump, el consideră că acesta din urmă este o opțiune mai bună decât actualul președinte Joe Biden.

DeSantis a mai menționat că și-a îndeplinit toate promisiunile făcute și intenționează să continue acest parcurs.

El a subliniat că majoritatea alegătorilor republicani par să fie înclinați să-i ofere lui Trump încă o șansă și, în acest sens, va respecta angajamentul său de a susține candidatul desemnat de Partidul Republican.

Cum a reacționat fostul președinte al SUA

Ulterior, Donald Trump a exprimat o profunda recunoștință pentru sprijinul acordat de guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care s-a retras din cursa pentru alegerile primare republicane după șapte luni de campanie și a anunțat că îl susține pe miliardar.

„Anticipez cu nerăbdare colaborarea cu el pentru a-l învinge pe Joe Biden, pe care îl consider cel mai slab președinte din istoria țării noastre”, a declarat miliardarul la Fox News.

Renunțarea lui Ron DeSantis la cursă deschide calea pentru fostul guvernator al statului North Carolina, Nikki Haley, care acum reprezintă ultimul obstacol în calea desemnării lui Donald Trump ca candidat al Partidului Republican în alegerile prezidențiale americane.

Renunță să-l mai ironizeze

În ultimele luni, fostul președinte american l-a criticat constant pe guvernatorul Floridei, folosind porecle mai puțin lăudătoare.

Guvernatorul Floridei, văzut ca o figură în ascensiune în cadrul Partidului Republican în 2023, a pierdut treptat impulsul care îl propulsase înainte. Lipsa de carismă a acestuia, un bărbat cu un zâmbet rar, a fost subiect de critici în timpul campaniei.

Fostul locatar al Casei Albe obișnuia să îl numească guvernatorului „Ron DeSanctimonious”.

„Renunț definitiv la acest nume”, a anunțat el în fața susținătorilor săi din New Hampshire, unde au avut loc alegeri primare republicane în ziua respectivă. Cu toate acestea, nu a specificat dacă renunță și la altă poreclă - "Meatball Ron".

„Vreau să vă spun că nu este ușor. Oamenii cred că este ușor să faci campanie. Nu este”, a subliniat el.

Nikki Haley a devenit acum ținta atacurilor miliardarului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net