Lovitură pentru Donald Trump! Justiția americană a decis când va fi judecat în dosarul documentelor secrete

Ultima actualizare:

Procesul în care Donald Trump, fostul preşedinte republican al SUA, este acuzat că ar fi păstrat ilegal documente confidenţiale după plecarea sa de la Casa Albă va fi lansat în luna mai din 2024, scrie adevărul.ro.

Foto: EPA EFE
Foto: EPA EFE

Procesul se va deschide pe 20 mai 2024

Procesul în care fostul președinte american Donald Trump este acuzat se va deschide la tribunalul federal din Florida pe 20 mai 2024, a precizat judecătoarea Aileen Cannon, transmit agenţiile Reuters şi AFP. Mai exact, procesul va începe cu şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale, pentru care Donald Trump şi-a prezentat deja candidatura la învestitura republicană, şi se va desfăşura în plină campanie pentru alegerile primare.

Procurorii au cerut începerea procesului în decembrie 2023, în timp ce avocaţii apărării au solicitat ca acesta să se desfăşoare după scrutinul prezidenţial de anul viitor.

Pentru ce este acuzat Donald Trump 

Trump trebuie să se apere, în total, în 37 de capete de acuzare care au fost formulate împotriva sa, printre care „păstrare ilegală de informaţii de securitate naţională”,obstrucţionare a justiţiei” şi „mărturie mincinoasă”.

Miliardarul a pledat nevinovat într-un tribunal federal, la Miami. Donald Trump a luat cu el, când a plecat de la Casa Albă, cutii întregi cu documente clasificate. O lege din 1978 obligă orice preşedinte american să-şi predea, la încheierea mandatului, toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru Arhivelor Naţionale.

Donald Trump spune că este împiedicat să candideze anul viitor 

Fostul preşedinte spune că reprezintă un nou caz de instrumentalizare a justiţiei împotriva sa de către democraţii actualului preşedinte Joe Biden pentru a-l împiedica să candideze anul viitor împotriva acestuia din urmă.

Trump, favorit pentru o nouă nominalizare la președinție  a Partidului Republican

Un sondaj Reuters, publicat miercuri, arată că Trump domină autoritar competiţia internă republicană pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, având un sprijin de 47% în Partidul Republican, mult peste cel de 19% pentru guvernatorul statului Florida: DeSantis.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net