Donald Trump, față în față cu agenții FBI la reședința din Florida! „A luat mai multe cutii cu documente de la Casa Albă” – ce riscă acum fostul președinte?

Ultima actualizare:

În luna februarie a acestui an a fost raportat faptul că documentele referitoare la președinția lui Donald Trump se află la reședința lui din Mar-a-Lago. Prin lege, toate documentele prezidențiale trebuie să fie predate Arhivelor Naționale înainte ca un titular să părăsească Casa Albă. Pe 8 iunie, anchetatorii au vizitat Mar-a-Lago și s-au întâlnit cu avocații lui Trump pentru a discuta și despre alte documente care s-ar afla în posesia politicianului.

fbi donald trump 2 webp

Agenții FBI care au percheziționat proprietatea lui Donald Trump din Florida discută încă din luna iunie cu echipa sa juridică, cu privire la o grămadă de documente prezidențiale care s-ar afla pe proprietatea afaceristului devenit politician. Informația s-a aflat în cursul serii trecute, când speculațiile cu privire la ceea ce căutau oamenii legii au luat o întorsătură neașteptată.

Nu rata nici: Blestemul de la Casa Albă: ginerele lui Trump a suferit de cancer! Jared Kushner, diagnostic devastator

Percheziția a  fost confirmată chiar de Donald Trump și se pare că reprezentanții de la Casa Albă au aflat despre vizita FBI odată cu toată lumea, din presă, fără să fie informați în prealabil. În februarie au apărut informații potrivit cărora Donald Trump ar fi scos o serie de documente clasficiate de la Casa Albă atunci când a părăsit biroul oval, în ianuarie 2021, și doar o parte dintre acestea au fost predate Arhivelor Naționale.

Ce riscă Donald Trump, dacă FBI constată că e vinovat?

Trump se afla în New York în timpul perchezițiilor, iar CNN a raportat că anchetatorii s-au aflat la Mar-a-Lago și pe 8 iunie, când s-au întâlnit cu avocații fostului președinte. Totuși, politicianul a trecut și i-a salutat pe anchetatori și pe cei doi avocați ai săi care i-au dus apoi pe anchetatori într-o cameră de la subsol și le-au arătat unde erau depozitate documentele.

S-ar putea să te intereseze și: Truth Social, platforma lui Trump dedicată libertății de exprimare, șterge postările și banează utilizatorii

fbi donald trump webp

Cinci zile mai târziu, avocații lui Trump au primit o scrisoare prin care le cereau să sporească securitatea în locație, fiind pus inclusiv un lacăt pe ușă. Nu este clar de ce FBI-ul a decis apoi să percheziționeze proprietatea. Vestea vizitei a venit după ce au fost publicate fotografii care arată documente mărunțite îndesate într-o toaletă.

Maggie Haberman, corespondent New York Times, a menționat pentru prima dată informațiile despre documentele distruse în februarie, dar luni a postat fotografii pe Twitter.

Trump însuși a negat că a distrus documente și le-a aruncat în toaletă. Nu se știe ce ar putea păți în cazul în care se adeverește ipoteza anchetatorilor. 

„S-a întâmplat ceva și nu mai sunt încrezători că acele înregistrări sunt în siguranță”, a spus Shawn Wu, un fost procuror federal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net