Truth Social, platforma lui Trump dedicată libertății de exprimare, șterge postările și banează utilizatorii

Promovată drept un mijloc în care fiecare persoană are dreptul la liberă exprimare, platforma lui Donald Trump, Truth Social, banează utilizatorii și șterge postările ce nu se mulează pe cerințele rețelei de social media.

nbc fires donald trump after he calls mexicans rapists and drug runners 2 jpeg

Acum două zile, cu mare vâlvă, Donald Trump anunța că platforma sa, Truth Social, vedea pentru prima dată lumina zilei pe iOS, în Statele Unite, iar foarte mulți utilizatori erau puși pe lista de așteptare, din cauza numărului crescut de înregistrări. 

Cum a reușit Truth Social să se prezinte drept un bastion al libertății de exprimare și să livreze cu totul altceva

Site-ul, care s-a prezentat ca un fel de alternativă privind libertatea de exprimare „suprimată” de Twitter, cu politici mai laxe de moderare a conținutului, a scos deja câțiva utilizatori de pe platforma sa. Alți utilizatori se chinuie chiar să acceseze platforma, care are acum aproape jumătate de milion de oameni pe lista de așteptare.

Câțiva utilizatori au subliniat că politica de moderare a Truth Social este semnificativ mai strictă decât cea a Twitter, în ciuda pretenției sale de a fi un refugiu împotriva cenzurii ce a survenit pe platformele din cercul Big Tech.

Spre deosebire de Twitter, utilizatorii Truth Social pot fi suspendați sau banați de pe platformă, pentru că postează conținut pe care moderatorii îl consideră fals, defăimător sau înșelător.

În timp ce Twitter a avut interdicții în trecut privind dezinformarea despre Covid-19 și despre alegerile din Statele Unit, dar permite în mod regulat alte tipuri de articole sau postări ce sunt considerate dezinformări, potrivit Engadget.

Ce rol are Truth Social?

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Truth Social să poată impune o politică atât de strictă de moderare, dacă va continua să crească la scară largă. Platforma se bazează pe o combinație de moderatori voluntari, rapoarte ale utilizatorilor și roboți pentru a gestiona eliminarea conținutului.

Această platformă a apărut ca răspuns a platformelor Facebook și Twitter de a interzice postările președintelui american Donald Trump, în urma atacurilor ce au avut loc în Washington D.C.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spatar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
shutterstock 2211785457 jpg
FotoJet jpg
andreea si sergiu hanca jpg
accident brasov
incendiu jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
bani plati stare de urgenta jpeg
regele mihai si regina ana jpg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Tăierea porcului de Crăciun. Sursă foto: Pixabay
foto schengen jpg
romania 2148580 1920 jpg