Câți ani de închisoare ar putea primi Donald Trump! De ce este acuzat fostul președinte american

Ultima actualizare:

Fostul președinte Donald Trump a pledat marți nevinovat, în New York, pentru 34 de acuzații de falsificare a înregistrărilor comerciale. Acuzațiile presupun o pedeapsă maximă de 136 de ani de închisoare, însă pedeapsa reală va fi probabil mult mai mică, chiar dacă va fi condamnat pentru toate capetele de acuzare, scriu cei de la Foxnews.com.

Donald Trump riscă mulți ani de pușcărie dacă va fi găsit vinovat. Foto: Getty Images.
Donald Trump riscă mulți ani de pușcărie dacă va fi găsit vinovat. Foto: Getty Images.

Falsificarea înregistrărilor comerciale este de obicei o acuzație de contravenție în New York, dar se ridică la nivelul unei infracțiuni cu o pedeapsă maximă de patru ani atunci când „intenția de fraudă a inculpatului include intenția de a comite o altă infracțiune sau de a ajuta sau ascunde săvârșirea acesteia”.

Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a fost întrebat de reporteri la o conferință de presă, marți după-amiază, de ce a doua crimă ascunsă nu a fost specificată în rechizitoriu.

"Permiteți-mi să spun ca o chestiune inițială rechizitoriul nu o specifică deoarece legea nu cere așa ceva. În observațiile mele, am menționat câteva legi pe care le voi evidenția din nou acum", a spus Bragg. „Prima este legea electorală a statului New York, care consideră infracțiune să divulgi anumite lucruri pentru a promova o candidatură prin mijloace ilegale. Am mai indicat o serie de mijloace ilegale, inclusiv declarații false suplimentare, inclusiv declarații care erau planificate să fie făcute autorităților fiscale. Am remarcat, de asemenea, plafonul legii federale electorale privind limitele contribuțiilor.”

Bragg i-a acuzat pe Trump și pe asociații săi că au folosit o schemă de „prinde și ucide” pentru a îngropa informații potențial dăunătoare înainte de alegerile din 2016.

Trump a făcut apoi eforturi mari pentru a ascunde această conduită, determinând zeci de înregistrări false în registrele de afaceri pentru a ascunde activitatea criminală, inclusiv încercări de a încălca legile electorale de stat și federale”, a afirmat Bragg. „În total, au fost făcute 34 de înregistrări false în înregistrările comerciale din New York pentru a ascunde plata inițială secretă de 130.000 de dolari”.

Donald Trump și Stormy Daniels 

Rechizitoriul vine după o investigație de ani de zile a procurorilor din Manhattan cu privire la plățile pe care fostul președinte le-ar fi făcut actriței de film pentru adulți Stormy Daniels și fostului model Playboy Karen McDougal. Ambele femei au susținut că au avut aventuri cu Trump, ceea ce el neagă vehement.

Procurorii federali din Districtul de Sud din New York au decis în 2019 să nu-l acuze pe Trump de nicio infracțiune legată de aceste plăți. O anchetă a Comisiei Electorale Federale a fost, de asemenea, închisă fără nicio acuzație.

Trump, investigat de încă un procuror

Trump, principalul candidat republican la alegerile prezidențiale din 2024, a numit ancheta „Persecuție politică și interferență electorală la cel mai înalt nivel din istorie”.

Pe lângă ancheta lui Bragg, Trump este investigat de un procuror din comitatul Fulton, Georgia, pentru presupusele sale încercări de a anula rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 în acel stat; iar investigațiile federale conduse de un consilier special cercetează gestionarea de către Trump a documentelor clasificate și presupusele sale încercări de a-și anula înfrângerea electorală din 2020 la nivel național.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net