Uite cu ce blindate ne apără NATO!

#Război Ucraina-Rusia

Alianţa Nord-Atlantică strânge rândurile! Cu o Rusie dezlănţuită în Ucraina, responsabilii NATO au decis să întărească flancul estic şi vor forma grupuri de luptă în Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România. Militarii NATO detaşaţi în ţara noastră vor fi dotaţi cu armament ultramodern.

image

Decizie importantă! Liderii NATO au hotărât joi, la Bruxelles, să trimită 40.000 de soldaţi pe flancul estic, împreună cu mijloace aeriene şi navale, precum şi înfiinţarea a patru grupuri de luptă multinaţionale suplimentare în Bulgaria, Ungaria, România şi Slovacia. Ţara noastră va găzdui un grup de luptă care se adaugă forţelor maritime, terestre şi aeriene proprii.

Citește și După o lună, războiul lui Vladimir Putin poate fi un eșec total

Recent înfiinţatul grup de luptă permanent al NATO din România va fi condus de Franţa şi va opera tancuri şi blindate ultramoderne trimise de aliaţi. „NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziţionat în România, iar Franţa va fi naţiune-cadru.

Sigur, urmează negocieri în cadrul NATO pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest grup, dar sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede”, a anunţat Klaus Iohannis joi, la Bruxelles, înaintea reuniunii extraordinare a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre ale Alianţei.

De aceea am insistat pe grupul de luptă, care este o prezenţă permanentă. Pe noi ne ajută foarte mult şi prezenţa rotaţională, care face ca tot timpul să fie un număr destul de mare de forţe americane în România, iar acest lucru ne bucură”, a explicat Iohannis.

Cu un camion şi un tanc nu se mai poate câştiga mare lucru în ziua de astăzi. Este nevoie de armament modern, sofisticat, care, evident, este şi destul de scump”, a subliniat şeful statului.

Tancul AMX 56 Leclerc  poate lovi, din mers, o  ţintă aflată la 4 kilometri
Tancul AMX 56 Leclerc poate lovi, din mers, o ţintă aflată la 4 kilometri

Tancul Leclerc, 9,3 milioane de euro

Acest grup de luptă permanent se va alătura altor unităţi NATO care acţionează în România pe principii rotaţionale. Negocierile sunt în curs, dar, conform unor surse militare, alături de soldaţi francezi, din acest grup de luptă vor mai face parte trupe trimise de Belgia, Portugalia şi Polonia, scrie adevarul.ro.

Francezii au adus în România cel puţin 12 tancuri Leclerc şi un număr neprecizat de maşini blindate de luptă ale infanteriei. AMX 56 Leclerc, care va fi principala forţă de lovire a grupului NATO în România, este un tanc principal de luptă, care în 2011 avea un preţ de 9,3 milioane de euro, fiind cel mai scump din istorie. Tancurile au sisteme de management al luptei şi echipamente digitale.

Citește și NATO se pregătește pentru un scenariu nuclear. Cu ce se va ocupa Echipa Tiger

AMX 56 Leclerc este pus în mişcare de un motor diesel cu 8 cilindri, care furnizează 1.500 de cai-putere. Arma principală a tancului Leclerc este un tun de 120 de milimetri. Acesta are un sistem de încărcare automată a proiectilelor şi permite o cadenţă de 12 focuri pe minut. Un asemenea blindat poate să tragă din mers, la 50 km/h, asupra unei ţinte aflate la 4 kilometri.

Blindatul VBCI trage  400 de focuri pe minut
Blindatul VBCI trage 400 de focuri pe minut

În plus, francezii vor aduce blindate VBCI. Este vorba despre un vehicul 8X8, dotat cu un tun rapid, calibrul 25 milimetri, care poate trage 400 de lovituri pe minut. Maşina de luptă are un preţ de 2,7 milioane de euro.

Cum arată prezenţa NATO în ţara noastră

Soldaţii americani,  antrenaţi pentru  orice situaţii. Foto: wikipedia
Soldaţii americani, antrenaţi pentru orice situaţii. Foto: wikipedia

În prezent, NATO se mai află în România cu Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova, în componenţa căreia sunt aproximativ 1.000 de militari români şi polonezi, dotaţi cu blindate Piranha III, Piranha V şi Rosomak.

Apoi, ca structuri NATO, mai există un comandament de corp la Sibiu, şi unul de divizie la Bucureşti, unde se află şi Unitatea de Integrare a Forţelor Aliate. Tot în România se afla 1.000 de militari americani la Mihail Kogălniceanu, dotaţi cu transportoare Stryker, maşini de luptă Bradley, tancuri Abrams şi elicoptere Black Hawk şi Apache.

Lor li s-au alăturat, recent, 1.000 de militari din Regimentul 2 de Cavalerie Stryker, trimişi cu blindatele Stryker, direct din Germania. Mai adăugăm 120 de americani, care operează scutul antirachetă de la Deveselu, şi 100 de militari SUA care operează, la baza aeriană de la Câmpia Turzii, dronele MQ9 Reaper.

În Europa vor mai ajunge 4.000 de militari americani, cu 90 de tancuri Abrams, 150 de maşini de luptă Bradley, 15 obuziere autopropulsate M109 Paladin şi peste 1.000 de alte vehicule. Este pentru prima dată, după de zece ani, când SUA vor avea în Europa trei brigăzi blindate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net