Ultimă oră! Parlamentul European a decis! România în Schengen până la sfârșitul anului?

România a mai făcut un pas pentru a fi în rând cu celelalte state din U.E. Parlamentul European de la Strasbourg a aprobat marți cu majoritate de voturi, o rezoluție ce recomandă țara noastră pentru primirea în spațiul Schengen. România ar putea intra în Schengen până la sfârșitul lui 2022. 

Ultimă oră! Parlamentul European a decis! România în Schengen până la sfârșitul anului?
Ultimă oră! Parlamentul European a decis! România în Schengen până la sfârșitul anului?

Parlamentarii europeni au votat cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă și 43 de abțineri, rezoluția ce recomandă primirea României în spațiul de liberă circulație Schengen. Acest eveniment presupune ca până la sfârșitul anului, Consiliul Uniunii Europene ar trebui să implementeze o serie de măsuri ce ar permite intrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. 

Citește și: România se dă frumos pe lângă Olanda și îi cumpără două nave scumpe ca să ne vrea în Schengen?

Admiterea țării noastre în spațiul Schengen înseamnă că cetățenii români nu vor mai avea de-a face cu controalele vamale la frontierele interne, din prima parte a anului 2023. 

Europarlamentarul Victor Negrescu susține că atât România, cât și Bulgaria îndeplinesc criteriile tehnice de admitere în spațiul Schengen de acum 11 ani. 

Nu rata nici: România în Schengen, dezavantajul pe care toți cetățenii trebuie să-l știe!

"Textul rezoluției menționează clar nevoia luării unei decizii anul acesta și faptul că cele două state îndeplinesc criteriile tehnice de peste 11 ani (...) Documentul solicită Consiliului să adopte rapid această măsură, care să permită libera circulație pentru români și bulgari.

Prin acest demers, Parlamentul European arată încă o dată, că sprijinul său pentru România este consistent și constant.

Află și: VIDEO Maria Grapini s-a răstit la Donald Tusk în plenul Parlamentului European

Împreună cu colegii mei din Partidul Social Democrat și PES (Partidul Socialiștilor Europeni, n.r.), am militat în permanență, în ultimii ani, pentru aderarea României la spațiul Schengen, iar susținerea oferită de peste 40.000 de români, în cadrul campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen indică faptul că acest obiectiv trebuie îndeplinit cât mai repede cu putință", a declarat Negrescu, potrivit Antena 3

Ce partide se opun intrării României în spațiul Schengen?

Europarlamentarul a mai adăugat că partidele extremiste sunt singurele care se opun intrării României în spațiul Schengen.

"Mă aștept la un vot covârșitor în favoarea României peste câteva ore, grupul extremiștilor fiind singura grupare politică care nu a susținut rezoluția și care caută, așa cum au făcut-o și în plen, să blocheze aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Ar fi bine ca cei din țară care se aliază cu astfel de formațiuni, să explice public de ce vor să-i blocheze pe români", a mai spus europarlamentarul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
antonia sexy jpg
femeie frig casa jpeg
cub raluca podea png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png