Ultimele clipe din viața liderului Hamas. Filmul uciderii lui Yahya Sinwar. VIDEO

Ultima actualizare:

Au apărut noi informații cu privire la atacul în care liderul Hamas, Yahya Sinwar, a fost eliminat de forțele de apărare israeliene (IDF).

Imaginea în care apare liderul Hamas în ultimele sale clipe FOTO: IDF
Imaginea în care apare liderul Hamas în ultimele sale clipe FOTO: IDF

Evenimentul s-a desfășurat în data de 16 octombrie, în jurul orei locale 10:00, atunci când un soldat din cadrul Batalionului 450 al IDF a observat un individ suspect care pătrundea într-o clădire situată în cartierul Tel Sultan din Rafah, conform relatărilor oferite de publicația The Times of Israel.

Soldatul a acționat prompt și a raportat situația comandantului său, care a dat ordinul de a deschide focul asupra locației. În jurul orei 15:00, o dronă militară a surprins imagini cu trei persoane care părăseau clădirea respectivă.

Doi dintre suspecți se deplasau în față, aparent deschizând calea celui de-al treilea, care s-a dovedit a fi Yahya Sinwar. În acel moment, armata israeliană a deschis din nou focul, rănind cele trei persoane.

Cei doi teroriști răniți au reușit să se refugieze într-o clădire din apropiere, în timp ce Sinwar s-a ascuns singur într-o altă clădire. IDF a trimis tancuri care au atacat ambele clădiri, iar o dronă a fost folosită pentru a investiga interiorul camerei unde se ascunsese Sinwar.

Ce se vede pe ultimele imagini din viață a liderului Hamas

Drona a surprins imagini cu un bărbat cu brațul rănit și fața acoperită, identificat ulterior ca fiind Sinwar. Într-o încercare disperată de a scăpa, acesta a aruncat un băț în direcția dronei. În acel moment, forțele israeliene au tras un nou obuz asupra sa.

A doua zi dimineață, trupele israeliene au revenit pentru a cerceta zona și au identificat trupul lui Sinwar, confirmându-i identitatea prin teste ADN. Unul dintre soldați a declarat că în acel moment, nu știau că persoana vizată era chiar liderul Hamas.

O fotografie realizată la fața locului îl arăta pe Sinwar având asupra sa bani, bomboane Mentos și o carte de identitate.

În urma atacului, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat că moartea liderului Hamas este „un pas important”, dar a avertizat că aceasta nu marchează sfârșitul războiului din Gaza. Netanyahu a subliniat că deși „răul a primit o lovitură severă”, conflictul continuă, iar sarcinile rămase de îndeplinit sunt numeroase.

Totodată, el a explicat că eliminarea lui Sinwar reprezintă o etapă majoră în campania împotriva Hamas, organizație responsabilă pentru atacul devastator asupra sudului Israelului din 7 octombrie 2023, care a declanșat această escaladare a conflictului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lacul colibita jpg
Dohovnicul lui IPS Teodosie jpg
image png
familia corvinilor jpg
Mita doctor medic euro bancnote FOTO Shutterstock jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg
Schengen shutterstock 9 jpg
sofe4 actu foto baza soferi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net