Ultimul interviu cu Alexei Navalnîi, înainte să fie otrăvit, publicat pentru prima dată: „Sunt optimist”

Într-un interviu ne-aflat anterior la difuzare, Alexei Navalnîi, liderul opoziției din Rusia, care a decedat într-o închisoare din Siberia la mijlocul lunii februarie, a exprimat speranța pentru un viitor mai promițător al țării sale și a discutat despre riscurile pe care le asumă.

 Alexei Navalnîi ar fost fost ucis de Putin / foto: arhiva personala
Alexei Navalnîi ar fost fost ucis de Putin / foto: arhiva personala

De asemenea, a vorbit despre „oficialii corupți” care locuiesc în Londra și care au contribuit la îmbogățirea cercului lui Vladimir Putin, conform informațiilor furnizate de Sky News. Acesta a fost unul dintre ultimele interviuri acordate de Navalnîi înainte de a fi otrăvit în timpul unui zbor spre Moscova.

Interviul a avut loc în februarie 2020. Navalnîi, care și-a exprimat speranțele pentru viitorul Rusiei ca parte a Europei și a avertizat asupra pericolelor cu care se confruntă, a criticat Marea Britanie și Occidentul pentru permiterea oficialilor lui Putin să facă afaceri murdare în străinătate.

Ce ajutor a primit Putin de la Londra

Obținut de Sky News, interviul a fost parte a unui serial documentar nedifuzat intitulat „După cădere”, regizat de Matthew Torne și produs de Andrew Duncan. „Occidentul nu face absolut nimic, aș spune. Sunt doar niște formalități, dar nu se întâmplă nimic în realitate”, a declarat Navalnîi în timpul interviului.

„De ce oficialii corupți continuă să trăiască în Londra? Pentru că aceștia hrănesc un număr mare de avocați londonezi foarte talentați.” „Acești indivizi par a fi extrem de civilizați; ne-ar face plăcere să vorbim cu ei dacă s-ar așeza lângă noi, poartă cravată și se comportă politicos, dar, în același timp, ei slujesc interesele unor infractori de rang înalt”, a adăugat Navalnîi.

Visul care nu i s-a îndeplinit

Aceste afirmații par să fie și mai relevante acum, după trecerea sa: „Elita lui Putin este complet coruptă și are o mentalitate colonială. Aceștia și-au transferat întreaga familie, copiii și bunurile în Occident și tratează țara noastră ca pe o zonă de pradă; și exact asta fac.” Cuvintele lui Navalnîi au acum o semnificație mai profundă, mai ales după moartea sa:

„Rusia este o țară europeană; toți locuitorii de aici își doresc să trăiască precum în Europa.” Navalnîi a susținut întotdeauna că anii de conducere ai lui Putin au fost o aberație și că Rusia va deveni în cele din urmă un stat mai liber și cu un viitor mai deschis. „Sper, așadar, că peste 10 ani, dacă îmi veți lua din nou un interviu, voi putea să vă povestesc cum am reușit să soluționăm problema corupției și spălării de bani.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net