Un bărbat calificat pentru îngrijirea copiilor a abuzat sexual 91 de fetițe. Ce au descoperit anchetatorii

Ultima actualizare:

Australia este în stare de șoc după ce autoritățile au descoperit că un fost lucrător în domeniul îngrijirii copiilor a comis peste 1600 de infracțiuni de abuz sexual asupra unor fetițe. În total, 91 de copile i-au căzut victime. Timp de 15 ani, bărbatul a comis astfel de orori în mai multe centre de îngrijire pentru copii unde a fost angajat, relatează The Guardian.

image

Anchetatorii, „profund tulburați” de ororile descoperite

Un fost lucrător în domeniul îngrijirii copiilor a fost acuzat de peste 1.600 de infracţiuni de abuz asupra copiilor - inclusiv viol - împotriva a 91 de fetiţe la o 12 centre de educaţie timpurie din Brisbane, Sydney dar şi din alte ţări în decursul unei perioade de 15 ani, transmite The Guardian.

Bărbatul în vârstă de 45 de ani a fost depistat după ce în atenția poliției a ajuns un videoclip descoperit pe dark web în 2014.

Suspectul a fost arestat abia în august 2022, iar de atunci poliţia tot descoperă ororile bărbatului. Astfel a fost găsit un hard disk plin de materiale video cu abuzuri asupra unor fetiţe în timp realizate la domiciului său sau la alte adresa, în timp ce acesta avea în îngrijire copiii pe care îi abuza.

Comisarul adjunct al poliţiei federale australiene, Justine Gough, a descris presupusele infracţiuni ca fiind "profund tulburătoare" şi "de neînţeles".

1623 de acuzații de abuz sexual

Bărbatul se confruntă acum cu 1.623 de acuzaţii de abuz asupra copiilor, inclusiv 136 de capete de acuzare de viol şi 110 de relaţii sexuale cu un copil sub 10 ani, care ar fi avut loc în perioada 2007-2022.

Australian Federal Police (AFP) susţine că infracţiunile au avut loc în 10 centre de îngrijire a copiilor din Brisbane, o locaţie din străinătate şi un centru din Sydney.

Uluitor este că de la niciunul dintre centrele la care a lucrat bărbatul nu a existat vreo plângere, a declarat poliția federală australiană.

Un număr de 87 de fete australiene înregistrate în presupusul material de abuz asupra copiilor au fost identificate, iar părinţii lor au fost informaţi.

Agresorul avea toate calificările pentru îngrijirea copiilor 

Unele dintre presupusele victime au acum peste 18 ani. Potrivit AFP, bărbatul - care avea calificările necesare pentru îngrijirea copiilor - a înregistrat toate presupusele sale infracţiuni.

Percheziţiile au scos la iveală dispozitive electronice care ar conţine aproape 4.000 de imagini şi videoclipuri care ar fi fost create de bărbat.

"Acesta este unul dintre cele mai îngrozitoare cazuri de abuz asupra copiilor pe care le-am văzut în cei aproape 40 de ani de poliţie", a declarat comisarul adjunct al poliţiei din New South Wales, Michael Fitzgerald.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket 5202138 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net