VIDEO: Abuzuri fizice și psihice între copiii unui centru social din Iași

Ultima actualizare:

Mai multe nereguli care se petrec într-un centru social din orașul ieșean Tg. Frumos au început să iasă la suprafață. În timp ce angajații nu se înțeleg cu directoarea unității, copiii se terorizează între ei. 

Un copil este luat pe sus de un coleg de-al său    FOTO: captură video ziaruldeiasi.ro
Un copil este luat pe sus de un coleg de-al său FOTO: captură video ziaruldeiasi.ro

Câteva înregistrări video care au ajuns la redacţia Ziarului de Iaşi surprind momente de violență fizică și psihică, asemeni fenomenului bullying, între copiii internaţi la Centrul de Servicii Sociale din Tg. Frumos. Se observă cum unul dintre aceştia este lovit şi terorizat de un altul, care instigă şi alţi copii să îl bată.

Înregistrările fost făcute la începutul anului. Cel care a filmat, şi el un copil instituţionalizat la Centrul rezidenţial „O nouă şansă” din cadrul Centrului de Servicii Sociale (CSS), a fost încredinţat familiei. Însă, adolescentul chinuit de colegul său a rămas tot acolo, fiind supus acelorași pericole.  

Neînțelegeri între angajați și director  

În cadrul aceluiași centru se pare că există neînţelegeri între conducere şi o parte dintre angajaţi. Ar fi vorba despre limbajul mai mult decât autoritar folosit de directorul Stela Baltag cu unii dintre subalterni, dar şi de faptul că aceeași conducere își depășește atribuțiile, cerând lucruri cere nu se află în fișa postului. Aceste problem au fost semnalate și pe o pagină publică de Facebook, care are câteva mii de urmăritori.

Centrul de Servicii Sociale din Tg. Frumos cuprinde şapte centre şi case familiale cu 12 până la 30 de locuri, putând să găzduiască până la 132 de copii şi adolescenţi. 

Unii copii mai intră în conflict cu alții 

Purtătorul de cuvânt al DGASPC, Tiberiu Bantaş, a precizat pentru publicația amintită că în cadrul centrului social se încearcă recuperarea copiilor pe partea psihologică, dar unii dintre ei ridică probleme mai mari și se lucrează mai greu. Însă, cei mai mulți urmează cursurile şcolare şi îşi fac planuri pentru viitor. 

Unii copii mai intră câteodată în conflict cu alţii, iar motivele sunt de obicei puerile, admite reprezentantul DGASPC. Acesta susține că nicio altercaţie nu a fost atât de gravă încât să fie necesare îngrijiri medicale. Totuşi, un supraveghetor pe tura căruia se întâmplă un asemenea incident este pasibil să fie sanţionat.

În ceea ce privește neînțelegerile dintre conducerea centrului şi unii angajaţi, purtătorul de cuvânt al DGASPC a confirmat că la sediul Direcţiei din Tătăraşi este înregistrată o petiţie în acest sens, aflată în curs de soluţionare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net