Un avion cu 398 de pasageri a eliberat în aer 72 de tone de kerosen, deasupra Italiei. Ce s-a întâmplat pe 9 iulie

Ultima actualizare:

Pe 9 iulie, un avion al companiei chiliene Latam, care a decolat din Malpensa cu 398 de persoane la bord, a trebuit să efectueze o manevră de urgență, la o altitudine de 1800 de metri. A eliberat peste 72 de tone de kerosen între orașele Santhià, Tronzano și San Germano, din zona Vercelli, Italia, transmite Corriere della Serra.

Ce s-a întâmplat cu avionul cu 398 de pasageri

image

La 9 iulie, un avion al unei companii aeriene chiliene, cu 398 de persoane la bord, a intrat în contact cu pista în timpul decolării de la Malpensa. Coada aeronavei a fost atinsă în momentul desprinderii de la sol.

Raportul complet care cuprinde detalii despre incident și măsura de urgență a fost făcut public pe data de 14 august.

Conform reconstituirii furnizate de organismele responsabile, echipajul a cerut în acel moment să intre într-o „zonă de așteptare” din apropierea aeroportului pentru a urma procedura de urgență.

Aeronava a executat două viraje deasupra localităților Abbiategrasso și Vigevano, au urmat rotiri mai largi („holding”) deasupra localității Santhià.

Manevrele avionului au fost observate de mai multe persoane de la sol.  

Apoi a survolat cerul provinciei Vercelli de mai multe ori, descărcând o parte din combustibil.

Eliberarea kerosenului, 72.000 de kilograme, ar fi avut loc într-o zonă cuprinsă între localitățile Santhià, Tronzano și San Germano, la o altitudine de aproximativ 1800 metri și la o viteză de zbor de aproximativ 124 m/s.

Apoi, aeronava a aterizat în siguranță pe aeroportul din Lombardia.

De ce a fost obligatorie această măsură

Experții au explicat pentru Corriere della Sera că aceasta este o procedură obligatorie folsoită în cazul în care o aeronavă trebuie să se întoarcă la aeroport imediat după decolare.

Cu rezervoarele pline, aeronava ar fi putut avea probleme grave la aterizare și, prin urmare, o parte din combustibilul care urma să fie ars este evaporat în cer.

Procedura a durat cu totul 32 de minute, cu o rată medie de eliberare de 37,5 kg pe secundă. Suprafața totală delimitată de rutele de survol a fost de aproximativ 116 kilometri pătrați, în timp ce suprafața reală de sub rute a fost de aproximativ 33 de kilometri pătrați.

Agenția italiană de Mediu transmite că nu există contaminări la sol

În ciuda preocupărilor exprimate și de asociațiile locale cu privire la o posibilă contaminare a mediului, Arpa Piemonte a efectuat o investigație aprofundată și a concluzionat că nu a existat o contaminare semnificativă a solului sau a apei, citează Torino News.

Agenția a estimat că doar o mică parte din combustibilul eliberat, cel mult 1%, ar fi putut ajunge la sol sub formă de picături, dar fără a provoca pagube semnificative asupra mediului.

Din data de 9 iulie s-au efectuat numeroase verificările în lacurile din zonă. Responsabilii transmit că nu au constatat nicio prezență de poluare, confirmând că situația de urgență nu a avut impact semnificativ asupra resurselor naturale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net