Un oraș celebru din Italia va avea un aeroport unicat cu viţă de vie pe acoperiș. Va produce propriul vin

Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume va avea un aeroport cu totul special. Este un proiect unic în lume care are legătură cu tradiția orașului. Acoperișul unui terminal aflat acum în construcție va fi complet acoperit cu o podgorie. Aceasta se va întinde pe o mare suprafață și va fi folosită pentru producerea unui vin propriu.

Podgoria va avea o suprafață de aproape 8 hectare

Aeroportul Firenze-Peretola va fi singurul din lume cu o podgorie pe acoperiș. Sursă foto: themayor.
Aeroportul Firenze-Peretola va fi singurul din lume cu o podgorie pe acoperiș. Sursă foto: themayor.

La Florența, în Italia, se construiește un nou terminal aeroportuar, pe acoperișul căruia va fi plantată viţă de vie. Podgoria va avea 38 de rânduri și se va întinde pe o suprafață de 7,7 hectare. Proiectul este un omagiu reputației Florenței ca inimă a celebrei regiuni viticole a Italiei – Toscana.

Aeroportul Firenze-Peretola, cunoscut anterior sub numele de Aeroportul Amerigo Vespucci, va deveni primul aeroport din lume care va dispune de propria podgorie internă.

Autoritățile orașului Florența au anunțat că a angajat celebrul studio de design american Rafael Viñoly Architects pentru a proiecta și implementa proiectul ca parte a renovării terminalului său pentru zboruri internaționale, relatează themayor.eu.

Aeroporturile sunt adesea structuri monotone și neimpresionante în care oamenii trebuie să meargă de necesitate. Designul propus urmărește să schimbe acest aspect pentru aceste noduri de transport public.

Alegerea pentru podgorie nu a fost întâmplătoare. Ideea este de a transmite pasagerilor esența Toscanei când vor privi de sus, iar aceasta costă în podgoriile de pe dealurile ei și faimoasele vinuri ale regiunii italiene.

În lume, mai există un mic aeroport privat în California, situat într-o vie.

Aeroportul va avea propriile crame sub terminal

Strugurii vor fi folosiți pentru a face vin și pentru a-l învechi în cramele de sub terminal. În plus, așa-numitul acoperiș verde va putea absorbi parțial emisiile de dioxid de carbon și va oferi o bună izolare fonică, iar apa de ploaie colectată la suprafață va putea fi purificată.

Construcția noului terminal se va desfășura în două etape: prima va fi finalizată până în 2026, iar cea de-a doua – până în 2035.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net