Un colonel rus și-a pierdut laptopul cu informații militare, după o băută

Colonelul rus, Alexander Kuzivanov, și-ar fi pierdut laptopul în care existau informații militare după o băută zdravănă.

image
Colonelul Alexandr Kuzivanov. Foto: Baza

Nici rezistența legendară a rușilor la alcoolul cu multe grade nu mai e cea de altădată! Un colonel rus a tras o băută zdravănă cu un coleg și a ramas fără laptopul în care ținea informații militare.

Și-a serbat a 70-a aniversare

Bucuros nevoie mare că a ajuns la vârsta de 70 de ani, acesta și-ar fi scos un vechi tovarăș de arme la o petrecere într-un local numit „Castori și Rațe”, de pe strada Pyatnitskaya, din Moscova, relatează publicația Baza, pe contul de Telegram.

image
Cafeneaua „Castori și Rațe”, din Moscova. Sursa: Google street view

Despre noaptea de pomină, colonelul Alexander Kuzivanov și-ar mai fi amintit că era în local, apoi că s-a trezit, buimac, acasă. Și nu a durat mult până s-a instalat panica, acesta descoperind că îi lipsește laptopul.

Citește și: Un preot cules de ambulanță din stradă, la Vaslui. A băut până a căzut

Soția sa s-a transformat în „detectiv” și a refăcut traseul colonelului. Se pare că acesta ar fi încheiat noaptea cu o alcoolemie însemnată, întrucât a plecat pe șapte cărări de la „Castori și Rațe” și, undeva, pe drumul mult prea lung spre casă i s-a făcut rău și a căzut lat, pe stradă.

A leșinat pe stradă

A fost momentul în care colonelului i s-a „tăiat filmul”, iar trecătorii au intervenit, alertând ambulanța. Medicii sosiți la fața locului l-au consultat pe colonel, l-au identificat și nefiind cazul să fie transportat la spital, au decis să transforme ambulanța în taxi.

Citește și: Studiu. S-a demonstrat ştiinţific că alcoolicii sunt nemiloşi

Așa a reușit, în cele din urmă, Kuzivanov să ajungă în siguranță în patul de acasă. Luat la rost de soție, acesta a reușit să își revină cât de cât. Oricât a „investigat” soția acestuia dispariția laptopului, dispozitivul pare că s-a „evaporat”.

Laptopul conținea textele unor articole

Așa s-a ajuns la alertarea Poliției. Kuzivanov conduce un centru din cadrul Institutului Central de Cercetare, responsabil de elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus.

Centrul coordonat de colonel are ca arii de activitate studierea oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar.

Citește și: Celebrul regizor american Oliver Stone: „Putin a avut cancer, dar s-a vindecat”

„Colonelul turmentat” a declarat autorităților că laptopul ar fi conținut niște articolele, lipsite de importanță strategică, scrise pentru a fi publicate în „Marea Enciclopedie Rusă”, pentru care scrie lunar.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

matteo jpg
harta ANM 6 iulie 2022 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Monica Tatoiu
BeFunky collage (2) jpg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
andreea banica22 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Smartphone Apple iPhone 13 FOTO Shutterstock
pahare   nunta   wine g2eb1bccbb 1280 jpg
viorel hrebenciuc jpeg
Kate Middleton şi Prinţul William
sf cuv sisoe cel mare sf mc lucia din roma 148107 jpg
woman 2566854 1920 jpg