Un cutremur neobișnuit a speriat peste 8 milioane de oameni. Sunt foarte rare seismele în această zonă

Ultima actualizare:

Alertă maximă peste hotare! Un cutremur neașteptat a zguduit vineri orașul New York! Vorbim despre un seism de suprafață cu o magnitudine de 4,8, conform datelor USGS, a avut loc vineri dimineață pe coasta estică a Statelor Unite, în apropierea statului New Jersey.

Alertă maximă! Cutremurul care a băgat în sperieți peste 8 milioane de oameni
Alertă maximă! Cutremurul care a băgat în sperieți peste 8 milioane de oameni

Alertă maximă! Cutremurul neobișnuit în New York

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 7 km nord-nord-est de Whitehouse Station și s-a resimțit puternic și în orașul New York. Inițial, USGS a estimat magnitudinea la 4,8, ulterior revizuind-o la 4,7, apoi revenind la valoarea inițială. De asemenea, adâncimea inițială indicată de USGS a fost de 1 kilometru, fiind ulterior revizuită la 4,7 km.

Potrivit NBC News, cutremurul a generat oscilații puternice ale clădirilor și a stârnit panică atât în New York, cât și în orașe din apropiere, precum Philadelphia și Boston. Guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a anunțat activarea centrului de operații de urgență și a solicitat populației să apeleze la numărul de urgență 911 doar în cazuri critice. De asemenea, guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a confirmat că seismul a fost resimțit pe întreg teritoriul statului, iar echipele autorităților evaluează eventualele daune.

Diverse aeroporturi de pe Coasta de Est au luat decizia de a immobiliza avioanele la sol până când orice amenințare pentru siguranța zborurilor va fi eliminată în totalitate. Cu toate acestea, poliția din New York, reprezentată de NYPD, nu a raportat încă victime sau pagube materiale. Este important de remarcat faptul că astfel de evenimente sunt rare în nord-estul SUA, ultimul cutremur semnificativ înregistrat în zonă având loc la Buffalo, New York, în februarie 2023, când s-a înregistrat un seism cu magnitudinea 3,8 - cel mai puternic în ultimii 40 de ani.

Totuși, de mai mulți ani, specialiștii au atras atenția asupra posibilității unui cutremur în New York. Statistic vorbind, orașul este lovit de un seism la fiecare 100 de ani, ultimul înregistrat datând din 1884.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net