S-a dus să-și sărbătorească ziua și a prins-o marele cutremur în Taiwan. Dana Mladin, mărturii din infern! „Toți pereții se cutremurau, toată mobila scârțâia!“

Dana Mladin (50 de ani) a trecut prin momente de panică maximă în timpul vacanței, petrecute în Taiwan. Vedeta a fost surprinsă de cutremurul de 7.4 grade pe scara Richter, care a zguduit țara din Asia de Est, miercuri 3 aprilie, la primele ore ale dimineții. Dana a dezvăluit momentele de coșmar trăite în timpul cutremurului, când a văzut moartea cu ochii.

Un cutremur devastator a lovit statul Taiwan, miercuri dimineață, în jurul orei 8.00. Seismul a avut o magnitudine de 7.4 grade pe scara Richter, fiind cel mai puternic din ultimii 25 de ani.

Cutremurul din Taiwan s-a soldat cu moartea a cel puțin nouă persoane și rănirea a 900 de localnici. Aproape o mie de oameni sunt daţi dispăruţi. Sunt căutaţi printre ruine după ce zeci de clădiri, tuneluri şi drumuri, au fost distruse. Cutremurul a fost urmat de nu mai puțin de 130 de replici.

Producătorul TV Dana Mladin plecase, cu câteva zile în urmă, în vacanță să-și sărbătorească ziua de naștere în Taiwan. 

Dana Mladin se afla la etajul 32 al unui zgârâie-nori din Taiwan, în timpul cutremurului de 7,4 grade: „Dormeam. M-am trezit în niște valuri. A fost groaznic...”

Fosta prezentatoare TV era cazată la etajul 32 al unui hotel zgârie-nori, de cinci stele din Taiwan. Vedeta dormea când, în jurul orei 8 dimineața, a început să se zgâlțâie patul puternic cu ea. 

Dana a urmat instrucțiunile primite de personalul hotelului, care a declanșat alarma de cutremur. Din fericire, vedeta a scăpat teafără și nevătămată, dar a traversat momente de panică maximă, fiind cea mai îngrozitoare experiență, trăită până acum într-o vacanță, în care practic și-a văzut moartea cu ochii.

Dana a povestit cu groază clipele prin care a trecut, într-un video postat la câteva minute după cutremur, pe pagina ei de socializare. 

„CUTREMURRRRR!!!!! La 8 dimineața mă trezesc într-un bălăngănit groaznic!

Sunt în Tainan, cam în sud-vestul Taiwanului și, ca să evit țeapa cu hotelul din Taipei, aici mi-am rezervat cameră la un hotel dintr-un lanț despre care auzisem acum mulți ani că e smecher: Shangri-la.

5 stele. (Dar imaginați-vă că am plătit 217 euro pe 2 nopți!) Am obținut upgrade de cameră moca, atunci când i-am rugat să mă mute pe altă parte a hotelului. 

Ei, bine, de nu m-am înjurat pentru decizieee. Căci m-au mutat de la etajul 15, la o cameră mai mare de la etajul... 32!

Aici am trăit cutremurul de azi-dimineață. Gândindu-mă cum Dumnezeu să ajung mai repede la parter!

Partea proastă a fost că nu se mai termina! Nu vă pot descrie senzația când te miști cu toată camera și îți aduci aminte la ce înălțime ești!

Bine că nu am lustră în tavan, să o fi văzut cum se mișcă ea ca barca pe valuri... În schimb, toți pereții se cutremurau, toată mobila scârțâia! Când am văzut cât  durează, am încercat să filmez, dar nu am putut, la cât mă mișcam!

Cum s-a potolit, am luat receptorul să sun la recepție. Dar, credeți că vedeam ce scrie pe butoane? Am apăsat 1.  Nimic. Am apăsat 0. <<Good morning, miss Mladin>>, aud. Nu știu ce și cum am întrebat-o, dar mi-a zis să stau calmă și să mă îndepărtez de fereastră. Tocmai mă uitam pe ea la terenurile de sport de jos. Ehe, ce n-aș fi dat să fiu acolo, să mă simt în siguranță!”, a dezvăluit Dana, pe Facebook. 

„A fost ca un fel de dans, dansam cu camera de hotel”

Dana Mladin a simțit intens și celelalte replici puternice, care au urmat seismului cu magnitudine de 7.4 grade pe scara Richter. Din fericire, hotelul unde vedeta a fost cazată a fost unul foarte sigur și nu a suferit daune de nici un fel. 

„Încerc să mă calmez. Sunt transpirată toată. Iau mobilul să dau mesaje. Știu, toată lumea doarme în țară, dar simt nevoia să mă plâng cuiva...Caut grinda. Pana mea, care o fi?!? Ce fac? Ies în pijama dacă e, pun halatul peste?

Deschid ușa de la camera. Nimeni pe hol. Hm, o fi un semn bun, o fi lumea obișnuită cu așa ceva. Cablurile de la lift se bălăngăne rău. Or fi replici? Ce fac dacă sunt?

Nici bine nu îmi termin gândul și încep... Și iar bălăngăneală, iar scârțâieli, iar frică. Stau în picioare între cameră și hol. Sunt chiaună de oboseală, că n-am avut decât cinci ore și un pic de somn.

Cum se termină, mă spăl și îmbrac în fix 5 minute! (Ai putea merge la război cu mine...). Sun la recepție. E safe să cobor? Îmi zice că da. Ies și mă bag în lift. Mi se pare cel mai lung drum ever! Și, pe măsură ce oprește și la alte etaje să culeagă oameni, mă ia panica.

Ma uit la fețele celorlalți. Toți jucăm indiferența. Dar cine știe ce o fi la curul fiecăruia dintre noi... La parter merg la concierge sperând să mă liniștească.

<<Aveți des din astea pe aici, nu?>>, îl întreb. <<Nu, îmi răspunde amabil, chiar nu avem des>>. 

Apoi îmi spune că a fost de 7 grade aici (!!!), că epicentrul a fost în estul insulei, îmi arată filme cu terenuri prăbușite, îmi mai zice de case căzute, de alertă de tsunami. Dar, să stau liniștită. Really?!?! Cică hotelul nostru cilindric (cu gaură în centru!), e făcut ok.

Ok, ok, dar eu plec. Mă duc pe străzi! Iau lista cu obiectivele turistice planificate pentru azi. Nu sunt încă deschise... E 8.30. Nu contează. Sunt prima la ele. Doar o bancă la umbră să văd, să trag un pui de somn fara zgâlțâieli!

Apoi să mă gândesc cum voi reintra eu în hotel...”, a povestit Dana, coșmarul pe care l-a trăit, pe rețelele de socializare. 

După cutremur, Dana a mers pe străzi începând să surprindă cum i-a afectat cutremurul pe taiwanezi. 

„Te uiţi în stânga şi în dreapta şi vezi cum se mişcă, foarte greu de explicat, a fost ca un fel de dans, dansam cu camera de hotel. Nu aveam ce sa fac, efectiv ești depășit de situație la etajul 32 al unui hotel de lux”,  a mai povestit vedeta ulterior, la Antena Stars. 

Taiwan, zguduit din temelii de cutremurul de 7.4 grade pe Richter

Seismul a zguduit Taiwanul, miercuri 3 aprilie, la ora 8 dimineaţa, când mulţi dintre localnici se aflau în drum spre muncă. Mii de oamenii au fost suprinşi în lifturi sau în maşini, pe străzi sau pe poduri, care au început să se balanseze necotrolat. 

Epicentrul cutremurului de 7,4 grade a fost în apropierea oraşului Hualien, la o adâncime de 22 de kilometri. Întreaga insulă a fost zguduită din temelii, iar unda seismică a ajuns până pe coasta Chinei. 

Mișcarea telurică a fost atât de puternică, încât mai multe clădiri s-au înclinat la 45 de grade.

Taiwanul este lovit, în mod regulat, de cutremure. Insula este poziţionată pe aşa numitul inel de foc al Pacificului. Zona cu risc seismic ridicat se întinde pe un arc de 40.000 de kilometri şi reprezintă locurile în care principalele plăci tectonice se întâlnesc. 

Dana Mladin, „fata de la Școala Vedetelor”, a renunțat la televiziune

După faimosul proiect Școala Vedetelor de pe TVR 1, pentru Dana Mladin a urmat o perioadă în care a ales să stea în spatele camerelor și să coordoneze diverse emsiuni din postura de producător. Ultimul său proiect a fost „Șefi sub acoperire”, difuzat de Pro TV.

Dana nu regretă pasul făcut în spatele camerelor de luat vederi, chiar dacă lumea nu o mai recunoaște la fel ca pe vremea când era prezentatoare.

„Sunt conştientă că nu mai ştie lumea nimic despre mine, dar nu mă deran­jează absolut deloc acest lucru. Probabil, numai de pe Facebook mai ştiu oamenii ce fac, deşi postările mele sunt legate aproape în totalitate de vacanţe. Lumea mă ştie din călătorii, când lucrez… nu prea.

Interesant este, şi mă bucură acest fapt, că românii încă mă recunosc pe stradă ca <<fata de la Școala Vedetelor>>. Este gro­zav şi onorant pentru mine, că acel moment din istoria TVR a rămas atât de puternic în memoria publicului. Majoritatea lor ştiu emisiunile pe care le fac, dar nu ştiu că eu le produc.

Dar nu mă de­ranjează deloc că lumea nu ştie că eu am produs, de pildă, <<Surprize, sur­prize>>, că ale mele sunt <<Next Star>>, <<Plasa de stele>> şi atâtea alte emi­siuni. Plus, cele cam cincisprezece Revelioane de la Antenă. Îmi place rolul meu din spatele cortinei, nu mi-e dor deloc de timpurile când eram vizibilă.

Am avut norocul ca în toată cariera mea de până acum să fac emisiuni care au plăcut publicului. Longevitatea lor, în com­paraţie cu alte emisiuni, este o dovadă în acest sens. În plus, unele au creat mode, tendinţe în televiziune…”, declara Dana Mladin, într-un interviu pentru Formula AS

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
De Paște, și prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, a nimerit vreme frumoasă în Dubai alături de soția sa, Oana Turcu, și fiul lor, Tudor
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net