Dana Mladin: «La Școala Vedetelor petreceam mai mult timp decât acasă». Sunt 25 de ani de la prima emisie

Ultima actualizare:

    S-au revăzut  la un eveniment  monden
S-au revăzut la un eveniment monden

Fosta „dirigintă” a celebrei emisiuni ”Şcoala Vedetelor”, Dana Mladin, a povestit pe blogul ei despre emisiunea fenomen din România. Nadine, Călin Goia de la Voltaj, Diana Munteanu, Mihaela Cernea şi Călin Geambaşu sunt doar câteva nume grele din show-biz care şi-au făcut debutul odată cu premiera acestei producţii muzicale. Soliştii îi datorează succesul regretatului producător tv Titus Munteanu, care le-a fost ca un tată.

Dana Mladin (43 de ani) a devenit nostalgică, la ceas aniversar, fanii emisiunii ”Şcoala Vedetelor” fiind impresionaţi de povestea acestei producţii tv: „Au trecut fix 25 de ani de la prima emisiune, iar «Şcoala vedetelor» continuă să fie prezentă în dialoguri, imagini, ştiri, amintiri şi «vă ştiu de undeva». O gaşcă de tineri talentaţi a adus un suflu nou în televiziune şi în piaţa muzicală din anii ’90. La vremea respectivă nu cunoşteam termenul de «talent show»”.

De unde a pornit ideea „Școala Vedetelor”

Ideea lui Titus Munteanu, inspirată de o emisiune din Italia, se dorea o şcoală în care tinerii cu potenţial artistic să fie pregătiţi din punct de vedere vocal, coregrafic şi actoricesc în cel mai ofertant context – o emisiune de divertisment, pe televiziunea publică: “Eram redactor în această producţie şi îmi aduc aminte cât de mult ne strofocam să găsim «elevi». Pe-atunci erau doar câteva Şcoli Populare de Artă, mai apelam la compozitori, care ne recomandau elevi, mai umblam prin liceele de muzică, mai convingeam oameni din muzică să îşi trimită fiii şi fiicele la probe. Iar TVR anunţa preselecţii, care ne livrau cei mai mulţi candidaţi, mai ales din ţară!

Alături de regretatul  lor profesor,  Titus Munteanu
Alături de regretatul lor profesor, Titus Munteanu

Parcă văd şi acum marile îmbulzeli din Poarta Pangratti a Televiziunii Române, sute de copii însoţiţi de părinţi sau adolescenţi veniţi de capul lor, dornici să intre cât mai repede să îşi arate talentul. Căutările noastre erau permanente, astfel că, după fiecare ediţie apărută pe post, mai culegeam 1-2 «elevi».

Am vizionat mii de adolescenţi la castinguri, unii dintre ei super talentaţi, alţii banali, amuzanţi sau inconştienţi. Am petrecut în TVR mai mult decât am petrecut în casele noastre”.

Au filmat şi în  ţinute de epocă
Au filmat şi în ţinute de epocă

Ea îşi  aminiteşte că au muncit enorm: “Regia, cabinele de machiaj, de costume, atelierele, sălile de repetiţii şi montaj – nu exista colţ pe care să nu îl ştim ca pe propriul nostru buzunar.

Erau filmaţi dintr-o maşină cu scară  de schimbat becurile stâlpilor
Erau filmaţi dintr-o maşină cu scară de schimbat becurile stâlpilor

N-a fost uşor. «Joaca» văzută pe ecran se traducea prin zile întregi de pregătire, zeci de ore de filmări, accidentări uneori, voci răguşite şi încercarea de a inova într-o perioadă în care nu aveai prea multe mijloace”, a povestit Dana Mladin pe site –ul www.danamladin.com, ea fiind acum producătoare de televiziune.

Copiii au devenit mari vedete

Din păcate, colega lor, Mălina Olinescu,  a murit în urmă cu opt ani
Din păcate, colega lor, Mălina Olinescu, a murit în urmă cu opt ani

Dar ei au trecut prin mari peripeţii,  fiind filmaţi afară dintr-o maşină cu scară folosită la acea vreme pentru a schimba becurile de pe stâlpi. Iar iarna aduceau căţeii fără stăpân în clădirea TVR, la căldură, deşi aveau interzis. Aproape toţi elevii au devenit mari vedete, printre ei numărându-se Călin Goia (44 de ani), solistul trupei Voltaj, Adi Despot (43 de ani),  din trupa Viţa de vie, Laurenţiu Niculescu, din trupa “The Collors”, Călin Geambaşu (43 de ani) şi Nadine  (42 de ani), care prezintă o emisiune la TVR1. Lili Sandu (40 de ani) a jucat în telenovele, Rareş Dragomir (46 de ani), Titi Bălteanu ( 42 de ani) şi Alice Bursuc (40 de ani)  sunt solişti, Mihaela Cernea (42 de ani)  şi fratele ei cântă în trupa Class, Marius Rădmănăşteanu (43 de ani) prezintă Loto, iar Diana Munteanu (42 de ani) a fost vedeta postului Antena 1. Din păcate, colega lor, Mălina Olinescu, a încetat din viaţă pe 12 decembrie 2011, aruncându-se de la etajul şase al blocului în care locuia.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net