Cutremur puternic în Japonia, la doar o zi după seismul de 7,4 din Taiwan

Ultima actualizare:

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a lovit joi în largul coastei de est a orașului Honshu, în apropiere de Fukushima, Japonia, a anunțat Centrul Seismologic European-Mediteranean. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 32 km (19,88 mile), a spus EMSC, anunță Reuters. Miercuri, un cutremur de 7,4 care a lovit Taiwan s-a resimțit puternic și în Japonia, Filipine și China.

Cutremurul s-a simțit și în Tokyo

image

Un cutremur cu magnitudinea 6,1 a avut loc la est de Prefectura Fukushima, în jurul orei 12:16, 4 aprilie. Epicentrul a fost la aproximativ 83 km (52 ​​mile) est de Minami-Soma. Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproximativ 32-40 km, iar tremurături moderate s-au simțit în apropierea epicentrului, în estul Fukushima și estul prefecturilor Miyagi, cu tremurări ușoare în restul regiunilor din sudul Tohoku și nordul Kanto.

Seismul s-a produs la 24 de ore de cutremurul care a zguduit Taiwanul, conform informațiilor furnizate de US Geological Survey.

Nu s-a emis nicio avertizare de tsunami, conform declarațiilor agenției meteo japoneze.

Evenimentul seismic a fost înregistrat la ora 12.16 și a fost precedat cu o oră mai devreme de un seism de magnitudine 4,4. Sursele media locale nu au menționat pagube imediate sau pierderi de vieți omenești. Cutremurul a fost resimțit și în Tokyo.

Potrivit Autorității de Reglementare Nucleară, nu au fost detectate nereguli la uzina Fukushima Daiichi, distrusă de un accident nuclear în urma cutremurului și dezastrului provocat de tsunami în 2011.

Trenurile de mare viteză de pe linia Tohoku Shinkansen s-au oprit temporar în urma cutremurului, potrivit East Japan Railway Co, relatează Kyodo News.

 Taiwan, lovit de cel mai puternic seism din ultimii 25 de ani 

Cutremurul a survenit la o zi după un seismul puternic care a lovit Taiwanul. Magnitudinea de 7.4 îl clasează ca cel mai puternic din ultimii 25 de ani în această zonă.

În urma cutremurului 9 persoane au murit, iar aproximativ 1000 au fost rănite. Zeci de clădiri s-au prăbșit, iar sub dărâmături ar fi circa 150 de oameni, au transmis autoritățile din Taiwan.

În urma seismului au fost emise alerte de tsunami în Taiwan, Japonia și Filipine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net