Un elev a salvat viaţa unei învăţătoare în timpul orelor. Cum a reacționat

Un băiat din clasa întâi i-a salvat viața profesoarei. Aceasta, fiind însărcinată, s-a prăbușit în clasă. Copilul a reacționat, a luat cartela asistentei și a fugit la cabinetul medical al şcolii. Băiatul a fost recompensat. 

Elev care i-a salvat viața profesoarei Foto: Daily Mail
Elev care i-a salvat viața profesoarei Foto: Daily Mail

Profesoara a leșinat în clasă 

Profesoara pe nume Jessica Mulou a leșinat în clasă după ce fătul ei a pus presiune pe un vas de sânge. Max Angel a acționat rapid, luând cartela asistentei și a fugit la cabinetul medical al şcolii. Max, care încă învață să scrie cuvintele, a comunicat urgența asistentei care a putut să o ajute, relatează Daily Mail.

„Făceam exerciţii... și ea a căzut chiar acolo. Tot ce am spus a fost „Vino repede”. Nu i-am explicat ce se întâmplă, dar a venit repede. I-am spus: „Profesoara noastră a căzut” când eram pe drum”, a spus el.

Cum a ajutat-o Max pe profesoară 

„Tatăl meu m-a ajutat pentru că m-a învățat să-i ajut pe alții și, dacă nu i-aș ajuta, știam că așa s-ar fi putut termina mai rău”, a explicat copilul. Profesora care acum se simte bine a spus că Max a fost foarte curajos. „Nu știam ce se întâmplă. Am crezut că am un val de greață și sunt sigură că a fost foarte înfricoșător pentru elevii mei, care erau atenţi la lecție în timp ce o predam”, a spus ea pentru WLBT3. „A fost calm şi sigur pe el tot timpul. A făcut tot ce trebuia să facă într-o astfel de situație”, a spus ea. Max a primit luni seara laude pentru curajul său de la directorul școlii.

Elevul care a salvat de la moarte un profesor 

Recent, un elev de 16 ani, alături de alți doi colegi, de profesori, dar și de personalul medical de la liceu, au reușit să salveze o viață. Victima, un formator care venise la Iași în cadrul unui proiect național desfășurat cu elevi, părinți și profesori, se afla în una din sălile instituției de învățământ, unde susținea o lecție de dirigenție. La cinci-zece minute de la începutul prezentării, i s-a făcut rău, a pus mâna pe catedră şi a spus: „Vă rog frumos să mă scuzaţi”.

Apoi a căzut. Elevii s-au gândit, mai întâi, că totul e un scenariu, mai ales că formatorul le lansase anterior o provocare, spunându-le că „din greșeli înveți cel mai bine”. Cu toate acestea, s-au mobilizat uimitor de bine.

După ce am văzut că dă să cadă pe spate, mi-am dat seama că e pe bune. I s-a făcut brusc rău și imediat am acționat, mi-am dat seama că eu sunt cel mai apt să ajut. Când a căzut s-a lovit cu spatele de masă, am verificat dacă respiră, dacă mai are puls, respirația deja era precară, așa că am început să-i fac masaj cardiac. Am apucat să-i fac cam 10 apăsări pe piept, de vreo 2-3 ori respirație gură la gură și starea s-a îmbunătățit. Și după ce au venit medicii am rămas să ajut, am ținut capul ridicat pentru că așa se face. Vreau să spun că fiecare a avut rolul lui, au mai fost elevi care au desfăcut cureaua, cămașa, dar colega mea”, a declarat Rudolf Țehaniuc, potrivit bzi.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net