Un Harley-Davidson de aproape 1 milion de dolari, cea mai scumpă motocicletă vândută la licitaţie. Cum arată

Un Harley-Davidson construit în 1908 a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a devenit cea mai scumpă motocicletă vândută vreodată la o licitaţie. Nu mai puţin de 935.000 de dolari a plătit norocosul care a reuşit să pună mână pe unul dintre cele mai rare modele. 

Foto: visordown.com
Foto: visordown.com

Motocicleta cunoscută sub numele de Strap Tank a fost achiziţionată la licitaţia organizată Mecum din Las Vegas, potrivit UPI.com. 

Motocicleta a dobândit această valoare datorită pieselor sale originale, care o fac cu atât mai rară , după cum a declarat Greg Arnold, managerul diviziei de motociclete de la Mecum Auction.

„Motocicleta a fost bine promovată. Harley este de departe cea mai faimoasă marcă americană de motociclete, așa că am simţit că licitaţia va fi un succes. Dar, evident, este suprinzător când vezi să reuşeşti să vinzi cea mai scumpă motocicletă din toate timpurile”, a mai adăugat Greg Arnold.

Şi nu e de mirare preţul, având în vedere că vehiculul a avut parte de o restaurare ca la carte. Motocicleta se află într-o stare excepţională, prezentând piese esenţiale precum rezervorul original, roțile, scripetele curelei motorului, capacul scaunului și manșonul pentru eșapament.

Se crede că în lume ar mai exista doar 12 modele din acest tip din cele 450 care ar fi fost produse iniţial. „Acest Harley-Davidson Strap Tank se numără printre cele mai vechi modele care încă există din această marcă. În ceea ce privește istoria Harley-Davidson, nu există un model mai important decât legendarul Strap Tank - este primul din această marcă și cel mai vechi model Harley-Davidson pe care îl va găsi cineva vreodată, deoarece prototipurile care l-au precedat au dispărut de mult", a declarat casa de licitaţii. 

Strap Tank şi-a luat numele de la modul în care rezervorul de combustibil și de ulei al motocicletei este atașat de bara transversală a cadrului cu ajutorul unor suporturi de nichel.

Motocicleta, găsită într-un hambar

Motocicleta a fost găsită intactă într-un hambar din Wisconsin de către David Uihlein în anul 1941, iar acesta a păstrat-o în posesia sa timp de 66 de ani. În toată această perioadă a fost bine păstrată şi se crede că motocicleta ar mai fost la un moment dat restaurată, însă cel mai recent a fost recondiţionată de către Paul Freehill din Fort Wayne, Indiana, a precizat casa de licitații. În cele din urmă, proprietarul a scos-o la licitație în luna ianuarie. 

În 2015, un alt model din 2017 a fost vândut pentru suma de 715.00 de dolari, poziţionându-se pe locul 5 în ierarhia celor mai scumpe motociclete vândute la licitaţie. Motocicleta nu a ajuns la valoarea celei de acum pentru că nu fusese niciodată recondiţionată.

Deși 935.000 de dolari par a fi bani mulți, sunt, totuşi, un chilipir atunci când îi compari cu cea mai scumpă mașină vândută vreodată la licitație. Acest record aparține unui Mercedes-Benz 300 SLR „Uhlenhaut Coupe” din 1955, care a fost vândut prin intermediul Sotheby's pentru 142 de milioane de dolari. Banii strânşi atunci la licitație au mers în totalitate către Fondul Mercedes-Benz, un program global de burse destinat să ajute tinerii care lucrează pentru a face lumea un loc mai sustenabil.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net