Un preot din Italia le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există. Biserica a reacționat imediat

La un eveniment religios de săptămâna trecută, episcopul Antonio Stagliano, de la o diaceza romano-catolică din Sicilia, a reușit să spulbere toată magia de sezon și le-a spus copiilor că Moș Crăciun nu există. Mai mult, acesta a menționat și că ţinuta celui mai iubit bătrânel din lume este doar o strategie de marketing, fiind aleasă de Coca-Cola pentru publicitate, relatează BBC.

Moș Crăciun, cel mai iubit bătrânel din lume. Foto: pixabay.com
Moș Crăciun, cel mai iubit bătrânel din lume. Foto: pixabay.com

Reacțiile nu au întârziat să apară. Părinții s-au înfuriat, iar ulterior diaceza a venit cu explicații. Într-un mesaj în care se prezentau scuze, Alesasandro Paolino, de la dieceza Noto, a precizat că episcopul a încercat de fapt să sublinieze adevăratul înţeles al Crăciunului. El a menţionat că episcopul a vrut să sublinieze povestea Sfântului Nicolae, care reprezintă inspiraţia pentru Moş Crăciun.

Care au fost explicațiile episcopului despre Moș Crăciun

“În primul rând, în numele episcopului, îmi exprim tristeţea pentru această declaraţie, care i-a dezamăgit pe cei mici şi vreau să precizez că intenţiile monseniorului Sagliano au fost cu totul diferite”, a precizat Paolino, adăugând că episcopul a vrut să îi facă pe copii să reflecteze înţelesul Crăciunului.

Într-un interviu pentru publicația La Repubblica, episcopul a declarat că nu le-a spus copiilor că Moş Crăciun nu există, însă a fost necesar să se facă o distincţie între “ce este real şi ce nu este real”. “Un fapt real a ieşit la suprafaţă, Crăciunul nu le mai aparţine creştinilor. Atmosfera de Crăciun, cu lumini şi shopping, a luat locul Crăciunului”, a adăugat el, potrivit News.ro.

Sfatul Psihologului: „Lăsați-l să creadă cât mai mult în Moș Crăciun!”

Potrivit psihologului Mihaela Vintilă, nu există o vârstă stabilită de la care Moşul să poate veni la un copil, şi nici o perioadă anume, când să se oprească. Ideal este să vină cât mai devreme. „Chiar dacă până la un an şi jumătate bebeluşul înţelege prea puţin din ce se întâmplă în jur, nu strică să se obişnuiască. De la vârsta de doi ani, puteţi să îi povestiţi despre cel ce vine cu daruri. Este bine să-l pregătiţi pentru întâlnire, altfel, dacă e luat prin surprindere, se poate speria. Întrebările apar de la vârsta de 4-5 ani”, explică Mihaela Vintilă.

Mihaela Vintilă, psiholog. Foto: Facebook
Mihaela Vintilă, psiholog. Foto: Facebook

Venirea lui Moş Crăciun la un copil are numeroase beneficii, adaugă specialistul. El apare ca o răsplată, un personaj care aduce bucurie. Fiecare dintre noi are nevoie de sărbătoare, de ceva în care să creadă. Un alt beneficiu este acela că Moşul responsabilizează copilul, care trebuie să fie bun şi cuminte pentru a primi darurile. Prin urmare, cu cât crede mai mult timp în Moş Crăciun, cu atât mai bine pentru sufletul lui de copil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net