Un val masiv de căldură va lovi SUA săptămâna viitoare. Vor fi „câteva zeci de recorduri zilnice”

Ultima actualizare:

Meteorologii spun că un val de căldură sufocantă se va răspândi în mare parte din centrul și estul Statelor Unite săptămâna viitoare, un moment pentru care oficialii din domeniul sănătății se pregătesc de ceva vreme. Sunt așteptate temperaturi anormal de ridicate pentru luna iunie, transmite USA Today. Experții meteo avertizează că urmează o perioadă cu o căldură „periculoasă” și se așteaptă la zeci recorduri zilnice.  

Un val de căldură „periculos” cu zeci de recorduri zilnice

Experții meteo anunță că un val de căldură sufocantă va lovi SUA săptămâna viitoare
Experții meteo anunță că un val de căldură sufocantă va lovi SUA săptămâna viitoare

Meteorologii avertizează că un val de căldură periculos se va răspândi în mare parte din centrul și estul Statelor Unite săptămâna viitoare.

Căldura care vine ar putea stabili recorduri din Texas până în New England și va pune în pericol oamenii care nu sunt pregătiți pentru temperaturile extreme.

Pentru persoanele care locuiesc în zonele vizate de avertizarea de căldură excesivă, va exista „un risc mare de stres termic sau de îmbolnăvire pentru oricine dacă hidratarea nu este adecvată”, a spus Serviciul Național de Meteorologie, SUA.

„Temperaturile vor creşte săptămâna viitoare din Midwest spre nord-estul ţării", a avertizat vineri pe X Serviciul meteorologic naţional (NWS), spunând că se aşteaptă "câteva zeci de recorduri" zilnice de căldură.

„Luați-o în serios!”

Acest val urmează să înceapă duminică în centru, până marţi să se răspândească prin Midwest şi nord-est şi va dura aproape întreaga săptămână, potrivit NWS.

„Căldura este principala cauză a deceselor legate de condiţiile meteorologice în majoritatea anilor. Luaţi-o în serios", a avertizat serviciul meteo.

Capitala Washington şi-a activat deja alerta de "urgenţă căldură" pentru vineri, a declarat primarul Muriel Bowser, şi „se prognozează temperaturi extreme pentru săptămâna viitoare".

Mercurul termometrelor ar urca până la 38 de grade Celsius pe 23 iunie.

De asemenea, vor fi afectate câteva oraşe mari, de la Chicago până la New York.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, valurile de căldură repetate sunt un marker fără echivoc al încălzirii globale şi este de aşteptat ca aceste valuri de căldură să se înmulţească, să se prelungească şi să se intensifice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Decuseara, cântăreț jpg
image
image
image
image
image
image
555 (19) jpg
bacalaureat adevarul jpg
bani jpg
femeie haine dulap shutter jpg
FotoJet (6) jpg
Cinci poveşti mai puţin cunoscute despre Bucureştiul de altădată jpeg
image png
Lacul Sfânta Ana, un important obiectiv turistic din Harghita jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net