Urmează cea mai călduroasă vară din istorie. Jocurile Olimpice, în pericol. Avertismentul meteorologilor

Experții avertizează că Europa va fi cuprinsă de valuri de căldură greu de suportat în lunile care urmează. Prognozele meteorologilor îngrijorează autoritățile din Paris unde în această vară se vor desfășura Jocurile Olimpice. Experții spun că Mama Natură va fi un participant redudabil la ediția din acest an. Germania și țările nordice vor avea temperaturi neobișnuit de ridicate începând de săptămâna viitoare. De asemenea, Spania se pregătește de o lungă perioadă caniculară.

„Temperaturile aerului și ale oceanelor sunt astronomic de ridicate”

Experții avertizează că vara 2024 ar putea fi cea mai fierbinte din istorie. Foto: Getty Images
Experții avertizează că vara 2024 ar putea fi cea mai fierbinte din istorie. Foto: Getty Images

„Este incredibil de dificil să prezici cu exactitate cum va fi vremea cu câteva luni înainte, ca să nu mai vorbim de săptămâni și uneori de zile”, spune Tamsin Green, meteorolog la serviciul de prognoză Weather & Radar.

Acest lucru se datorează faptului că în Europa vremea a devenit extrem de schimbătoare, cu nenumărați factori de influență diferiți.

Cu toate acestea, meteorologii apreciază că lunile iunie, iulie și august au toate tendințe peste medie în ceea ce privește temperatura, potrivit lui Green.

Green spune că este posibil să existe puncte fierbinți în sudul și estul Europei, iar in vestul Europei s-ar putea desfășura precipitații abundente.

În ultimele luni, temperaturile aerului și ale oceanelor sunt încă astronomic de ridicate. Ele încă persistă”, spune Green.

Europa se încălzește mai repede decât media globală

Meteorologul explică faptul că, “precum un efect de domino”, vremea dintr-un loc poate afecta condițiile din cealaltă parte a planetei. Dacă se înregistrează o creștere a precipitațiilor undeva în lume, în altă parte se vor înregistra precipitații reduse.

Există un factor care joacă un rol major în verile tot mai calde de pe continent, și anume schimbările climatice.

„Un lucru care este un factor masiv, de netăgăduit și care nu poate fi ignorat este faptul că batem constant recorduri de căldură”, spune Green.

„Ultimii zece ani au fost cei mai călduroși zece ani înregistrați, cea mai mare parte a încălzirii Pământului având loc în ultimii 40 de ani. Am văzut că aprilie 2024 va fi a 11-a lună consecutivă cu cea mai mare căldură înregistrată vreodată”.

Din 1991, Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât media globală, potrivit datelor recente ale Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) și ale agenției climatice europene Copernicus (C3S).

23 dintre cele mai severe 30 de valuri de căldură de pe continent au avut loc începând cu anul 2000, iar cinci dintre acestea au avut loc în ultimii trei ani.

Din această cauză, Green crede „cu un grad destul de bun de certitudine” că 2024 va fi probabil un alt an record.

„În ciuda modului în care ar putea evolua previziunile, tendințele de creștere a temperaturilor globale sunt de netăgăduit”, a spus specialistul potrivit Euronews.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
biblie freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net