Unic în Europa. Cum arata tramvaiul transformat într-o grădină pe roți din care călătorii uită să coboare

Ultima actualizare:

Un tramvai cu totul deosebit a făcut senzație zilele trecute pe străzile din Belgia. La inițiativa autorităților din Anvers, mijlocul de transport a fost transformat într-un adevărat paradis verde. Călătorii care au urcat în tramvaiul-grădină au fost atât de încântați încât unii au ales să meargă mai multe stații decât aveau nevoie. Alții, admirând plantele, pur și simplu au uitat să coboare la destinație.

Foto: District Antwerpen
Foto: District Antwerpen

Pentru localnicii care așteptau în stații a fost o reală surpriză să descopere în interiorul tramvaiului un adevărat paradis verde.

Mijlocul de transport care circulă pe una dintre cele mai folosite trasee din Anvers fusese transformat într-o grădină mobilă luxuriantă, cu plante care împodobeau aproape tot interiorul. Între scaune, în panourile care despart geamurile, de-a lungul bărilor de susținere și chiar pe plafon, totul era acoperit cu plante, scrie euronews.

Foto: District Antwerpen
Foto: District Antwerpen

De ce a transformat Anvers tramvaiul într-o grădină mobilă?

Tramvaiul plin de frunze din Anvers a făcut parte dintr-o inițiativă a consiliului local numită Neighbourhood in Bloom

Transformând vagonul de tramvai de 35 de metri lungime într-o grădină în mișcare, speră să-i inspire pe alții să gândească creativ la spațiile care ar putea folosi puțin verde.

„A fost o bucurie să călăresc, dar a făcut și parte dintr-o schemă de a face cetățenii mai aproape de mediu și de a încuraja locuitorii să se apuce de grădinăritul urban”, a spus o reprezentantă a administrației locale.

Foto: District Antwerpen
Foto: District Antwerpen

Ca parte a inițiativei, Consiliul Anvers oferă gratuit oricăror grădinari urbani în devenire „grădini de fațadă”. Cei care locuiesc în cartierul central al orașului pot cere plante, ghirlande de agățat între casele de peste străzi și copaci de la Administrație.

Consiliul va oferi și asistență financiară celor care doresc să achiziționeze un butoi de colectare a apei de ploaie pentru a-și uda grădinile

O inițiativă similară de anul trecut a avut ca rezultat înființarea a peste 200 de grădini de fațadă, 170 de zone de copaci și 100 de ghirlande.

Foto: District Antwerpen
Foto: District Antwerpen

Plantele și copacii ajută la scăderea temperaturii în orașe și la atenuarea așa-numitului efect de „insula de căldură urbană” - unde zonele urbane sunt semnificativ mai calde decât zonele rurale din jur ca urmare a activităților umane.

De asemenea, scad poluarea și ajută la purificarea aerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net