Vacanță de coșmar în Egipt pentru o turistă. A cumpărat o statuetă, dar a ajuns să fie acuzată de trafic de antichități

Ceea ce trebuia să fie o vacanță de vis în Egipt s-a transformat într-un adevărat coșmar pentru o turistă din Franța. Femeie a fost închisă preț de 8 zile în arestul poliției, după ce a cumpărat o statuie cu care dorea să iasă din țară. 

Experiența neplăcută din Egipt de care a avut parte o turistă / foto: Pixabay
Experiența neplăcută din Egipt de care a avut parte o turistă / foto: Pixabay

Nathalie, femeia în vârstă de 56 de ani, a cumpărat o statuetă dintr-un magazin al unui hotel luxos - Hotelului Winter Palace, pentru 250 de euro, însă nu s-a gândit că obiectul îi va aduce mare ghinion. 

Arestată din cauza unei erori 

Turista franceză a fost acuzată că a încercat să plece din Egipt cu o antichitate extrem de valoroasă, pe care a cumpărat-o drept suvenir și pentru care a plătit suma de 250 de euro. 

După cele 10 zile petrecute în Egipt, Nathalie a decis să plece spre casă cu un zbor din aeroportul Luxor. personalul vamal a observat în schimb un obiect controversat atunci când i-au scanat bagajele cu raze X. 

După ce au descoperit statueta, aceștia au decis să cheme experții, care au descoperit că statueta nu era un fake, ci o antichitate veche de peste 4500 de ani. 

Am fost foarte atrasă de acest obiect, un mic personaj îmbrăcat în chiloți, așezat, ținându-și mâinile pe genunchi. Nu aveam nicio idee că nu îmi va aduce noroc”, a declarat ea pentru ziarul francez Le Figaro.

Nathalie a fost suspectată de trafic de antichități

De profesie avocat, femeia a fost condusă la postul de poliție Luxor, după ce a fost suspectată de trafic de antichități

Ulterior, avocatul care i-a fost desemnat de instanță i-a explicat turistei faptul că este presupus vinovată și ar trebui să-i ceară scuze poliției. 

Jean-François Rial, CEO al Voyageurs du Monde, agenția de turism care organizase excursia, a sărit în apărarea lui Nathalie: 

„În treizeci de ani de prezență în Egipt, nu am avut niciodată de-a face cu acest tip de caz, avem o rețea foarte bună și aceasta ne-a ajutat să îmbunătățim condițiile de detenție ale lui Nathalie în zilele următoare, dar a fost foarte dificil să accelerăm procedurile, deoarece securitatea statului s-a ocupat de caz”, a declarat Rial pentru Le Figaro.  

Securitatea statului este indiferentă față de aceste tipuri de considerații economice, face ce vrea, și chiar și Abdel Fattah al-Sissi [președintele egiptean] nu are control complet asupra ei”, a adăugat el.

I-a fost interzis pe viață să mai intre în Egipt 

Pentru a rezolva misterul, proprietarul galeriei a fost chemat pentru a da adresa atelierului de producție. 

Nathalie a primit un verdict din partea unui judecător vorbitor de limbă franceză, care a declarat procedurile întrerupte, fără a o achita în totalitate pe aceasta. 

Din câte înțeleg, mi s-a interzis să intru în țară pe viață", a mai declarat femeia, pentru sursa amintită. 

În ciuda verdictului primit, aceasta nu are de gând să lase lucrurile nerezolvate, iar avocatul ei mărturisește că are de gând să ia măsuri pentru a-i fi ridicată interdicția, dar și pentru a primi recunoașterea formală a respingerii cazului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net