Mormântul reginei Cleopatra ascunde un „miracol”. Tunelul misterios găsit la 13 metri sub pământ

O descoperire incredibilă din Egipt a uimit specialiștii! În timpul unor excavații făcute sub un templu din orașul antic Taposiris Magna, arheologii au reușit să dea peste un adevărat „miracol geometric”. Tunelul are o lungime de peste un kilometru!

Mormântul reginei Cleopatra ascunde un „miracol”
Mormântul reginei Cleopatra ascunde un „miracol”

În timpul unor săpături din Egipt, echipa de arheologi condusă de către Kathleen Martinez, de la Universitatea din Santo Domingo, a dat peste o descoperire la care nici măcar nu ar fi visat! Un întreg tunel a fost descoperit, aflat la o adâncime de 13 metri sub pământ! Se pare că această construcție, o adevărată minune a ingineriei, are o înălțime de 2 metri, cât și o lungime incredibilă, de 1.305 metri!

Tunelul are o lungime uimitoare / foto: Facebook
Tunelul are o lungime uimitoare / foto: Facebook

Mai mult decât atât, se pare că acest tunel a fost săpat în gresie, iar cei de la Ministerul Egiptean pentru Turism și Antichități au precizat că ar fi vorba despre o construcție foarte asemănătoare cu Tunelul lui Eupalinos, cunoscut și ca apeductul Eupalinian. Această construcție a fost realizată în secolul 6 înaintea erei noastre, pe insula Samos (Grecia).

Un tunel incredibil a fost găsit în Egipt

Arheologii caută mormântul Cleopatrei / foto: Facebook
Arheologii caută mormântul Cleopatrei / foto: Facebook

Potrivit specialiștilor, se pare că unele segmente din tunelul găsit în Egipt erau inundate. Deocamdată nu se poate spune cu siguranță care era scopul acestui tunel, însă există speranța că poate conduce la descoperirea mormântului Cleopatrei.

Echipa condusă de Martinez este în căutarea acestui mormânt încă din anul 2004. Faimosul egiptolog, cât și fost ministru al antichităților, Zahi Hawass, consideră că descoperire mormântului faimoasei regine a Egiptului ar fi una dintre cele mai mari descoperiri arheologice ale acestui secol.

Orașul antic Taposiris Magna a fost fondat înaintea erei noastre, mai precis, în anul 280 î. Hr., de către faraonul Ptolemeu al II-lea, fiul fondatorului acestei dinastii, Ptolemeu I Soter, care, înainte de a deveni faraon al Egiptului, fusese unul dintre generalii cei mai de încredere ai lui Alexandru cel Mare. Templul din acest oraș antic fusese dedicat zeului Osiris, cât și soției lui, zeița Isis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net