Locuitorii unui oraș din România stau cu teamă. Au aflat după 7 luni că apa de la robinet este contaminată

Locuitorii unui oraș cunoscut din țara noastră au rămas înmărmuriți după ce au aflat că au băut apă contaminată vreme de 7 luni de zile! După ce a sosit rezultatul unei probe de apă prelevate în vara anului trecut, locuitorii din Câmpina au aflat cu îngrijorare că nu mai trebuie să folosească apa de la robinet!

Rezultatul a fost comunicat de abia în ianuarie / foto: Adobe Stock
Rezultatul a fost comunicat de abia în ianuarie / foto: Adobe Stock

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că proba de apă a fost prelevată de către autorități pe data de 26 iunie 2023. Din păcate, de abia pe 25 ianuarie, cei de la Direcţia de Sănătate Publică Prahova au informat Primăria Câmpina, cât și operatorul Hidro Prahova și cabinetele medicale din zonă, că una din probele prelevate conținea un exces de tetracloretenă şi tricloretenă.

Acum, conform procedurilor, urmează să se mai recolteze o a doua probă, pentru a se confirma rezultatele depistate inițial. Între timp, cei de la DSP îi sfătuiesc pe locuitorii din Câmpina să nu mai folosească apa de la robinet!

„Până la prelevarea celei de-a doua probe în vederea confirmării/infirmării concentraţiei celor doi produşi chimici, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a recomandat evitarea consumului de apă pentru băut, gătit şi spălat”, au comunicat cei de la DSP, conform sursei citate.

Situație îngrijorătoare în Câmpina

Între timp, operatorul Hidro Prahova a informat publicul că valorile anormale depistate în proba de apă sunt unele minimale. Mai precis, ar fi vorba despre 12,5 ľg/L, în condițiile în care valoarea maximă admisă de către autorități este de 10 ľg/L.

„La o probă de rutină (din cadrul monitorizării de audit) prelucrată de lnstitutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) efectuată la ieşirea din Staţia de Tratare a Apei Muscel - Voila Câmpina, a fost identificată o depăşire minimală a nivelului de tetracloretenă şi tricloretenă de 12,5 ľg/L faţă de valoarea admisă de 10 ľg/L.

Trebuie precizat faptul că au fost prelevate probe şi din reţeaua de alimentare cu apă potabilă Câmpina (din punctele Spitalul Municipal şi Piaţa Centrală), acestea nedepăşind valoarea de 0,51 ľg/L, mult sub pragul maxim admis de 10 ľg/L”, au spus cei de la Hidro Prahova, conform sursei.

În perioada 26 – 28 ianuarie vor fi efectuate lucrări de igienizare, iar apoi se va preleva o nouă mostră de apă, pentru a se verifica, din nou, calitatea acesteia.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net