Incredibil! Ce scrie pe piatra funerară a soției lui George Enescu. I-a fost infidelă toată viața și a avut o mulțime de amanți

George Enescu este, fără doar și poate, unul dintre cei mai mari compozitori români, iar deja fiecare dintre noi putem recunoaște numele acestuia imediat. Însă, doar foarte puțini români știu că viața personală a acestuia a fost una destul de tulbure!

George Enescu a avut parte de o viață personală tulbure
George Enescu a avut parte de o viață personală tulbure

Potrivit celor de la shtiu.ro, marele compozitor român a fost căsătorit cu Maria Cantacuzino, care, l-a un moment dat, a încercat chiar să se sinucidă după ce amantul ei, Nae Ionescu, s-a despărțit de ea. Cu toate acestea, George Enescu nu a renunțat niciodată la dragostea vieții sale.

Cei doi s-au cunoscut în 1907, însă au început să aibă o relație în 1914, deși Maria era căsătorită cu Mihai Cantacuzino, ce va muri într-un accident de mașină în anul 1928. Cu toate acestea, cei doi nu devin un cuplu în mod oficial, iar Maria Cantacuzino are o relație atât cu George Enescu, cât și cu filizoful Nae Ionescu.

Ce scrie pe piatra de mormânt a Mariei Cantacuzino

Compozitorul român nu a crezut că aventura Mariei Cantacuzino va dura mult timp, așa că a mers la Paris, așteptând ca aceasta să i se alăture. Cu toate acestea, atunci când Nae Ionescu a dorit să se despartă de ea, Maria Cantacuzino a intrat într-o depresie profundă și chiar și-a turnat acid sulfuric pe față, dorind să moară. Acest gest i-a lăsat cicatrici tot restul vieții și chiar purta o eșarfă, pentru a le ascunde.

Auzind despre gestul Mariei, George Enescu revine de la Paris, iar pe 5 decembrie 1937, cei doi se și căsătoresc. Cu toate acestea, se pare că nici căsnicia nu a schimbat obiceiurile Mariei Cantacuzino, care a continuat să aibă aventuri, inclusiv cu Dinu Lipatti, discipolul lui George Enescu. Ba chiar, se pare că acesta știa ce se întâmpla între cei doi.

Maria Cantacuzino a cerut ca pe piatra ei de mormânt să nu îi fie trecut titlul de prințesă. Ea a murit în anul 1968, fiind înmormântată la Paris, în faimosul Cimetière du Père Lachaise. Pe piatra ei de mormânt este înscris textul: „Maria Enescu, născută Rosetti -Tescani”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net